Atā, kafija! 7 produkti, kas sniegs enerģiju un uzmundrinās

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Nav tāda vienbalsīga viedokļa, kas apgalvotu, ka no kafijas būtu jāatsakās. Tomēr, samazināt patērēto kofeīna daudzumu par sliktu noteikti nenāktu, ja esi no tiem, kas dzer neskaitāmas kafijas krūzītes dienā. Ja esi nolēmis samazināt kafijas patēriņu, bet nezini, kur iegūt ekstra enerģiju, tev der šo izlasīt!

Kvinoja

Šis graudaugs ir pelnījis, ka to sauc par superproduktu. Tā ir lielisks škiedrvielu avots, olbaltumvielu avots, dzelzs, kālija, magnija un sarežģītu ogļhidrātu, kas piepilda ķermeni ar enerģiju un tajā pat laikā, neizraisa straujas cukura līmeņa svārstības asinīs.

Medus

Necenties no rīta iegūt enerģiju, ēdot saldus produktus. To sniegtais efekts ir ļoti īslaicīgs. Dabbīgs medus gan ir tas salduminš, kuram ir vērts pievērst uzmanību. Šim produktam ir zems glikēmiskais indekss - varēsi nosist kāri pēc salda, iegūt enerģiju un saglabāt normālu cukura līmeni.

Spināti

Lapu dārzeņi, īpaši spināti, satur lielu apjomu dzelzs. Šī viela atbils par organisma apgādāšanu ar skābekli, kas ir svarīgi, lai tu justos mundrs. 

Mandeles

Ja tev ir grūtības apkarot miegainību, kas mēdz piezagties dienas laikā, tu esi starp tiem, kam brokastīs jāiekļauj mandeles. Šis veselīgo mononepiesātināto tauku un B vitamīnu avots palīdzēs ātri atgūties pēc negulētas nakts. Un, ja tu uzkodā paņemat dažus riekstus, vari saglabāt enerģiju līdz vakaram - un bez kafijas.

Lasis

Sarkanās zivis satur vairākas vielas, kas stimulē enerģijas ražošanu gremošanas procesa laikā.

Ja nevari piespiest sevi ēst pilnvērtīgu karsto brokastu ēdienu, sāc dienu ar lašmaizītēm!

Bietes

Kopā ar spinātiem un citiem zaļajiem lapu dārzeņiem, arī bietes ir svarīgs dzelzs avots. Regulārs šī dārzeņa patēriņš palīdz paaugstināt hemoglobīna līmeni un uzlabot šūnu uzturu ar skābekli. Un C vitamīns, kas ir tā sastāvdaļa, aizsargā ķermeni no vīrusiem aukstajā sezonā.

Olas

Olu sastāvā ir visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes - tas nozīmē stabilu un ilgstošu enerģijas piegādi ķermenim. Turklāt olās lielos daudzumos ir olbaltumvielas un B vitamīni, un tie ir svarīgi, ja ievēro veselīga uztura principus.

Lasi vēl:

Avots: Goodhouse

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu