Baltmaize, popkorns un vēl 5 produkti, kurus nav ieteicams ēst pēc 30

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Neveselīgs ēdiens ir neveselīgs jebkurā vecumā, tomēr, kad esi pārkāpis 30 gadu slieksni un visi vielmaiņas procesi organismā norit lēnāk, ir jāpievērš pastiprinātāka uzmanība savai ēdienkartei. Lūk, produkti, kurus vajadzētu izslēgt no ēdienkartes, ja vēlies saglabāt ilgu jaunību un veselību.

Jogurts ar piedevām

Jogurts, kā visi skābpiena produkti, protams, ir veselīgs, ko gan nevar apgalvot par jogurta papildinātajām versijām dažādās krāsās, smaržās un garšās. Viena augļu jogurta porcija plastmasas trauciņā satur vidēji 47 gramus cukura un šis daudzums ievērojami pārsniedz diennakts laikā ieteicamo cukura devu.

Soja

Daudzi uzskata soju par vienlīdzīgu produktu gaļai. Pēc olbaltumvielu satura - jā, bet visādi citādi, soja noteikti nav ierindojama starp veselīgajiem produktiem. Ir zināms, ka pastāvīgs sojas produktu patēriņš var provocēt iekaisuma procesu attīstību organismā un izraisīt vairogdziedzera darbības traucējumus.  Pat tad, ja tev līdz šim nekad nav bijušas problēmas ar hormoniem, nav vajadzības lieki izaicināt savu organismu.

Baltmaize un miltu izstrādājumi

Ļoti žēl protams, bet arī šis produkts ierindojas šajā sarakstā. Visi baltmaizes izstrādājumi satur tā saucamos "ātros ogļhidrātus", kas provocē cukura līmeņa svārstības asinīs un nelabvēlīgi ietekmē svaru. Arī enerģētiskā vērtība šiem izstrādājumiem ir ārkārtīgi zema. 

Sulas no iepakojumiem

Iepakojumu sulām un augļiem ir maz kā kopīga. Pēc izspiešanas sula tiek termiski apstrādāta - pasterizēta. Šī procesa laikā tiek iznīcināta lielākā daļa vitamīnu un minerālvielu. Bez tam, gatavajam produktam, ražotāji pievieno milzīgu daudzumu cukura, iznīcinot visu labo, kas sulā vēl būtu atrodams.

Popkorns no mikroviļņu krāsns

Kas var būt vēl vienkāršāk kā maisiņa ievietošana mikroviļņu krāsnī, pagaidīt dažas minūtes un aromātisks našķis gatavs! Bet ir viena problēma - transtaukskābes, kas tiek pievienotas šāda veida pusfabrikātiem. Šīs vielas negatīvi iedarbojas uz smadzņu darbību. Bez šī visa, šādas taukvielas var sevī ietvert arī kancerogēnas vielas.

Zivis no audzētavām

Diemžēl, lielākā daļa veikalu plauktos esošās zivis nāk no zivju audzētavām, kur tās tiek audzētas mākslīgi. Negodprātīgie uzņēmēji (tādi, protams, nav visi), lai paātrinātu zivju augšanas ātrumu un spētu piegādāt veikaliem lielākus apjomus produkcijas, tās piebaro ar dažādām, cilvēka organismam nedraudzīgām antibiotikām. Ir arī gadījumi kuros tiek iekrāsotas zivs filejas, lai tās būtu košākas un acīm tīkamākas.

Lasi vēl:

Avots: Goodhouse

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu