Kāpēc banāni nav laba izvēle brokastīm?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Rīti bieži tiek pavadīti steigā, tāpēc tiek meklēti risinājumi ātrām brokastīm, Jāapēd kas tāds, kas dos nepieciešamo enerģiju dienas pirmajām stundām, bet neaizraujoties ar kalorijām. Izklausās lieliski, bet ne vienmēr pie rokas ir tāds ēdiens. Tāpēc ļoti daudzi cilvēki ēd banānus, ko sauc par “čempionu brokastīm” un piesātina organismu ar pietiekamu daudzumu enerģijas.

Tomēr banāns it nemaz nav labākā izvēle rītam. Šis eksotiskais auglis ir īsta cukura bumba. Jā, nav noslēpums, ka banāni ir bagāti ar kāliju, magniju, šķiedrvielām, kas vērtīgas sirds veselībai, bet pretī tam visam ir fakts, ka 25% šī augļa ir cukurs.

Ja brokastīs baudīsi tikai banānu, bez papildus produktiem, tad daudzas šī augļa vērtīgās īpašības zudīs un viss ko iegūsi būs augstāks cukura un skābju līmenis.

Neilgi pēc banāna apēšanas tiešām jutīsi enerģijas pieplūdumu, bet tas būs ļoti īslaicīgs. Kad organisms sāks cīnīties ar cukuru, ātri vien enerģija izzudīs un jutīsies gan izsalcis, gan noguris.

Lai brokastis būtu tiešām vērtīgas un tajās kārojas iekļaut arī banānu, papildini to ar bezpiedevu jogurtu, pievieno linsēklas, čia sēklas, sajauc smūtijā kopā ar citiem augļiem un dārzeņiem vai pievieno rīta putrai.

Lasi vēl:

Avots: Volshebnaya-eda

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu