Uz ko spējīga tava mikroviļņu krāsns? Ne tikai ēdiena sildīšanu!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pexels/Depositphotos

Mikroviļņu krāsns iespējas ir daudz plašākas kā varētu šķist. Jā, tā īsā laikā uzsilda ēdienu, bet tas nav viss, tajā var arī gatavot un ta var sniegt palīdzīgu roku mājas darbos.

Atbrīvot aploksni no markas

Nepareizi pielīmēji vai neizvēlējies īsto marku? Samērcē to ar dažām lāsēm ūdens un ievieto mikroviļņu krāsnī uz 20 sekundēm. Rūpīgi noņem tad marku no aploksnes - cietusi nebūs ne aploksne, ne pati marka.

Apgrauzdēt riekstiņus

Jā, pannu var arī neizmantot. Ielej šķīvītī nedaudz eļļas, ieber riekstiņus, vienmērīgi izlīdzini tos uz šķīvja un ļauj tiem 3-8 minūtes grauzdēties krāsnī. Ik pa brīdim pārbaudi, lai tie būtu tādi, kādus vēlies.

Atbrīvoties no baktērijām

Trauku mazgājamais sūklītis ir īsts baktēriju perēklis. Ja redzi, ka tā nav nolietojusies un jaunu vēl neprasās, tad vismaz attīri to. Samitrini, izspied lieko ūdeni un ievieto mikroviļņu krāsnī uz 2 minūtēm. Karstuma ietekmē, baktērijas tik iznīcinātas.

Foto: Pexels/Depositphotos

Žāvēt

Ļoti aktuāli tagad, kad daudziem nav pieslēgta vēl apkure. Ēdi čipsus, atstāji vaļā paciņu un tie ir nepatīkami mīksti kļuvuši? Izlec tos uz papīra dvieļa un nedaudz pakarsē krāsniņā, līdz mitrums pazudis. 

Attīrīt virtuves dēlīti

Nepatīkami aromāti un traipi? Ierīvē to no abām pusēm ar citronu un tad nožāvē mikroviļņu krāsnī ~ 1 minūti.

Foto: Pexels/Depositphotos

Sagriezt sīpolu bez asarām

Nogriez sīpoliem astītes un pasildi tos 30 minūtes krāsniņā. Garantējam - nebūs nekādu asaru!

Izkaltēt garšaugus

Jebkuru zaļumu, kuru vēlies izmantot kā garšvielu sausā veidā, izkārto tos uz papīra šķīvīša vai dvieļa un žāvē tos mikroviļņos 30 sekundes, pēc tam apgrozi un atkārto procesu. Tā  2-4 minūtes, līdz garšaugs kārtīgi izkaltis un gatavs uzglabāšanai.

Foto: Pexels/Depositphotos

Attīri ķiploku

Grūti notīrāma miziņa? Vidējā jaudā uz 15 sekundēm to ievieto mikroviļņu krāsnī un tad tā atleks pati. 

Padarīt maizīti mīkstu

Apkaltusi maizīte? Nesteidz to izbarot putniem. Ietin to mitrā papīra dvielī un vislielākajā jaudā sildi to krāsnī 10 sekundes. Rezultāts iepriecinās.

Foto: Pexels/Depositphotos

Ātri izmērcēt pupiņas

Daudzas receptes sevī ietver žāvētu pupiņu vārīšanu, kas pirms tam ir stundām ilgi jāmērcē, jo citādāk, tām ir ilgs vārīšanās laiks. Ievieto pupiņas bļodā ar ūdeni un karsē 10 minūtes mikroviļņos. Tad ļauj tām nostāvēties vēl 30 minūtes un tās būs gatavas!

Atbrīvot tomātus no miziņas

Populārākā metode ir balnšēšana - dārzeni aplejot ar vārošu ūdeni. Bet tu vari to vienkārši uz 30 sekundēm ielikt krāsniņā, tad 2 minūtes pagaidīt un novilkt nevajadzīgo miziņu.

Lasi vēl:

Avots: Goodhouse

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu