Mikroviļņu krāsns iespējas ir daudz plašākas kā varētu šķist. Jā, tā īsā laikā uzsilda ēdienu, bet tas nav viss, tajā var arī gatavot un ta var sniegt palīdzīgu roku mājas darbos.
Uz ko spējīga tava mikroviļņu krāsns? Ne tikai ēdiena sildīšanu!
Atbrīvot aploksni no markas
Nepareizi pielīmēji vai neizvēlējies īsto marku? Samērcē to ar dažām lāsēm ūdens un ievieto mikroviļņu krāsnī uz 20 sekundēm. Rūpīgi noņem tad marku no aploksnes - cietusi nebūs ne aploksne, ne pati marka.
Apgrauzdēt riekstiņus
Jā, pannu var arī neizmantot. Ielej šķīvītī nedaudz eļļas, ieber riekstiņus, vienmērīgi izlīdzini tos uz šķīvja un ļauj tiem 3-8 minūtes grauzdēties krāsnī. Ik pa brīdim pārbaudi, lai tie būtu tādi, kādus vēlies.
Atbrīvoties no baktērijām
Trauku mazgājamais sūklītis ir īsts baktēriju perēklis. Ja redzi, ka tā nav nolietojusies un jaunu vēl neprasās, tad vismaz attīri to. Samitrini, izspied lieko ūdeni un ievieto mikroviļņu krāsnī uz 2 minūtēm. Karstuma ietekmē, baktērijas tik iznīcinātas.
Žāvēt
Ļoti aktuāli tagad, kad daudziem nav pieslēgta vēl apkure. Ēdi čipsus, atstāji vaļā paciņu un tie ir nepatīkami mīksti kļuvuši? Izlec tos uz papīra dvieļa un nedaudz pakarsē krāsniņā, līdz mitrums pazudis.
Attīrīt virtuves dēlīti
Nepatīkami aromāti un traipi? Ierīvē to no abām pusēm ar citronu un tad nožāvē mikroviļņu krāsnī ~ 1 minūti.
Sagriezt sīpolu bez asarām
Nogriez sīpoliem astītes un pasildi tos 30 minūtes krāsniņā. Garantējam - nebūs nekādu asaru!
Izkaltēt garšaugus
Jebkuru zaļumu, kuru vēlies izmantot kā garšvielu sausā veidā, izkārto tos uz papīra šķīvīša vai dvieļa un žāvē tos mikroviļņos 30 sekundes, pēc tam apgrozi un atkārto procesu. Tā 2-4 minūtes, līdz garšaugs kārtīgi izkaltis un gatavs uzglabāšanai.
Attīri ķiploku
Grūti notīrāma miziņa? Vidējā jaudā uz 15 sekundēm to ievieto mikroviļņu krāsnī un tad tā atleks pati.
Padarīt maizīti mīkstu
Apkaltusi maizīte? Nesteidz to izbarot putniem. Ietin to mitrā papīra dvielī un vislielākajā jaudā sildi to krāsnī 10 sekundes. Rezultāts iepriecinās.
Ātri izmērcēt pupiņas
Daudzas receptes sevī ietver žāvētu pupiņu vārīšanu, kas pirms tam ir stundām ilgi jāmērcē, jo citādāk, tām ir ilgs vārīšanās laiks. Ievieto pupiņas bļodā ar ūdeni un karsē 10 minūtes mikroviļņos. Tad ļauj tām nostāvēties vēl 30 minūtes un tās būs gatavas!
Atbrīvot tomātus no miziņas
Populārākā metode ir balnšēšana - dārzeni aplejot ar vārošu ūdeni. Bet tu vari to vienkārši uz 30 sekundēm ielikt krāsniņā, tad 2 minūtes pagaidīt un novilkt nevajadzīgo miziņu.
Lasi vēl:
Avots: Goodhouse