Vai jogurts varētu līdzēt cīņā ar saaukstēšanos?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pixabay

Rudens ir tas gadalaiks, kad sāk aktivizēties vīrusi. Arī laikapstākļi ir tik mainīgi, ka nereti izvēlamies nepareizu apģērbu un pakļaujam sevi saaukstēšanās riskam, tāpēc ir svarīgi apzināties veidus kā sevi pasargāt. Jogurts var būt tavs sabiedrotais cīņā ar saaukstēšanos, raksta portāls CNN.

Lai arī nav daudz pētījumu, kas apstiprinātu jogurta spēju samazināt saaukstēšanās simptomus, tomēr šis produkts satur vielas, kas var būt noderīgas saaukstēšanās laikā.

Probiotiķi - vielas, kas ir jogurtos un kas spēj stiprināt imunitāti. Pastāv pētījumi, kas apstiprina, ka pastāv saikne starp probiotiķu lietošanu uzturā un saaukstēšanās biežuma un ilguma samazināšanos. Šeit runa, protams, ir par dabīgajiem jogurtiem. Lactobacillus bulgaricus un Streptococcus thermophilus baktērijas ir jogurtu gatavošanas neatņemama pamatsastāvdaļa. 

Jogurts satur vēl kādu imunitātei svarīgu vielu: cinku. Pētījumi liecina, ka cinks var samazināt saaukstēšanās simptomu ilgumu, bet, lai tas tiešām notiktu, nepieciešamais daudzums ir 75 mg - tas ir liels daudzums, jo ~200 g jogurta ir vien 2 mg cinka.

Noteikti nevajadzētu pieņemt jogurtu ārstnieciskās spējas kā faktu, tam ir nepieciešami vēl neskaitāmi pētījumi un noteikti ar jogurtu vien nevajag doties cīņā pret rudens vīrusiem, tomēr, apzinoties tā vērtīgās īpašības, kāpēc gan to neiekļaut savā uzturā. Tikai atceries, baudi dabīgus jogurtus bez cukura un mākslīgajām piedevām - pievieno tam pats ogas, augļus, riekstus, medu.

Lasi vēl:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu