Smiltsērkšķi - vērtīgās īpašības un receptes

Smiltsērkšķi  - vērtīgās īpašības un receptes

Smiltsērkšķis ir īsta superoga - vitamīnu bumba. Ja neskaita ogu vērtīgo sastāvu, tām piemīt arī eleganta garša.

Smiltsērkšķos milzīgos daudzumos ir vissvarīgākie mūsu ziemas perioda vitamīni (A, B, C, E), tie ir bagāti ar šķiedrvielām, vērtīgām organiskajām skābēm un veselam organismam neaizvietojamiem mikroelementiem.

Vislabāk šīm ogām vērtīgās vielas var saglabāt, ja tās saldē. Karstumā daļa labuma noārdās, tomēr ne viss.  Bet ne vienmēr jākoncentrējas uz vitamīnu faktoru, jāizceļ arī garša, kas ir lieliska un iederēsies garšīgos desertos.

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

Foto: Depositphotos

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi