Smiltsērkšķi - vērtīgās īpašības un receptes

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Smiltsērkšķis ir īsta superoga - vitamīnu bumba. Ja neskaita ogu vērtīgo sastāvu, tām piemīt arī eleganta garša.

Smiltsērkšķos milzīgos daudzumos ir vissvarīgākie mūsu ziemas perioda vitamīni (A, B, C, E), tie ir bagāti ar šķiedrvielām, vērtīgām organiskajām skābēm un veselam organismam neaizvietojamiem mikroelementiem.

Vislabāk šīm ogām vērtīgās vielas var saglabāt, ja tās saldē. Karstumā daļa labuma noārdās, tomēr ne viss.  Bet ne vienmēr jākoncentrējas uz vitamīnu faktoru, jāizceļ arī garša, kas ir lieliska un iederēsies garšīgos desertos.

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu