5 produkti, kurus nevajadzētu lietot kopā ar alkoholu (4)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ne visi pārtikas produkti sader ar alkoholiskajiem dzērieniem. Esi zinošs - ja glāzē lej "grādīgu dziru", atsakies no dažām uzkodām un dzērieniem.

Kādas var būt sekas? Dažu produktu (gan ēdienu, gan dzērienu) un alkoholisko dzērienu kombinācija spēj radīt apdraudējumu cilvēka pašsajūtai un veselībai – var rasties problēmas ar gremošanu, paaugstināties kuņģa skābums, var būt spēcīgs reibums. No kādiem pārtikas produktiem un dzērieniem ir vērts atteikties, ja plānots lietot alkoholu, atklāj "Postimees".

1. Pikantas un sāļas uzkodas

Sāļš siers vai riekstiņi izraisa slāpes un liek tev palielināt vīna un alus porciju, lai tās remdētu. Bet pārāk liels šo dzērienu izdzertais daudzums labumu organismam noteikti nenes. Ja nespēj atturēties no šiem našķiem, labāk izdzert glāzi tīra ūdens, lai mazinātu slāpes.

2. Maize

Miltu izstrādājumus un alu nevajadzētu lietot vienlaikus – abos produktos ir pietiekami daudz rauga. Ja tie nonāk organismā par daudz, tas var izraisīt vēdera uzpūšanos – kopā ar alu labāk ēst dārzeņus vai kādu gaļas uzkodu.

3. Kafija

Dzērienus, kas satur kofeīnu, nedrīkst apvienot ar alkoholu. Tas dod nepatiesu sajūtu, ka mēs esam pilnas enerģijas, lai gan tā nav. Šādā stāvoklī ir grūti tikt galā ar to, kas mūsu fantāzijai var šķist vienkārši un viegli. Piemēram, iedzerot kafiju ar konjaku, nedrīkst pieņemt nopietnus lēmumus.

4. Gāzētie dzērieni

Saskaņā ar veikto pētījumu rezultātiem, cilvēks ātrāk piedzeras, ja sajauc alkoholu un gāzētos dzērienus – tie paātrina alkohola uzsūkšanos asinīs. Tas ir bīstami.

5. Citrusaugļu sula

Ja nevēlies problēmas ar kuņģi, nesavieno apelsīnu sulu ar alkoholu. Nav jāliek arī citrona gabaliņi glāzē pie stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Alkohols nav tik nekaitīgs, kā var šķist tā cienītājiem pat mērenā lietošanā.

Alkohola lietošana ir kaitīga veselībai!

Komentāri (4)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu