Piešauj asumiņu! Iespējams, tas ir labākais atradums tiem, kuri atrodas mūžīgā brīnumainā līdzekļa meklēšanā: kā ēst un tievēt?
Pirmkārt, galvenais ir tas, ka asajā čilī piparā ir viela kapsaicīns, kas aktivizē adrenalīna hormona veidošanos. Savukārt, šis hormons palielina organisma spēju dedzināt kalorijas.
Otrkārt, kad mēs ēdam kaut ko asu, tad neapzināti palēninām savu ēšanas ātrumu, tas ir, sākam ievērojam vienu no katra dietologa galvenajiem baušļiem: nesteidzies un kārtīgi sakošļā. Tikai šajā gadījumā var laikus apstāties un neapēst par daudz, jo smadzenes laicīgi saņem signālu par sāta sajūtu.
Treškārt, ja ēdienam ir bagātīga un piesātināta garša, tad mēs saņemam no tā baudu. Tas nozīmē, ka šķīvis ar asu dārzeņu ragū sagādās vairāk prieka nekā saldais ēdiens. Rezultātā tu nemaz negribēsi pēc pusdienām vēl saldo ēdienu vai saldējumu, lai justos priecīgāks.
Lasi vēl:
- 5 dzērieni, kas palīdz cīņā ar liekajiem kilogramiem
- Frī kartupeļu "diēta" un redzes zudums: britu pusaudža pieredze
- Izjūti kāri pēc salda, sāļa vai skāba? Noskaidro, kas trūkst tavam organismam!
Avots: Goodhouse
Foto: Depositphotos
Komentāri