Latvijā mācās studenti no visdažādākajām valstīm. Esot šeit, viņiem ne tikai jāapgūst zināšanas, viņi iepazīst arī vietējo kultūru un tradicionālo virtuvi. Kā viņiem garšo ēdieni, kurus mēs dievinam?
Aizraujošs eksperiments: ārzemju studenti nobauda latviešu virtuves ēdienus
Biznesa augstskola Turība aicināja ārvalstu studentus piedalīties Latvijā iecienītu ēdienu degustācijā, lai noskaidrotu, kuri ēdieni no plašā piedāvājuma klāsta ir viņiem tīkamākie un iecienītākie.
Degustācijā piedalījās studenti no Gruzijas, Moldovas, Indijas, Dienvidkorejas, Azerbaidžānas, Kazahstānas un Igaunijas.
Studentiem piedāvāja nobaudīt auksto zupu, siļķi ar biezpienu, galertu, pupiņu zupu, zirņus ar speķi, asinsdesu ar brūkleņu ievārījumu, rupjmaizes kārtojumu, mannas putru ar ķīseli. Viņi nogaršoja arī kvasu.
Kā viņiem garšoja? Skaties video! :)
Avots: Egoiste