5 klasiskas kļūdas brokastojot - ir laiks laboties!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Brokastis ietekmē tavu pašsajūtu, noskaņojumu visas dienas garumā. Svarīgi ir ne vien tas ko tu ēd, bet arī kā tu to dari. Apzinamies kļūdas, lai no tām turpmāk izvairītos.

Tu nedzer ūdeni

Glāze silta ūdens ir pat ļoti ieteicami pusstundu pirms brokastīm. Tas uzmodinās gremošanas sistēmu un vielmaiņu. Rezultātā pat sātīgākas brokastis pārstrādāsies vieglāk un nekas liekas "nenosēdīsies" uz gurniem. Ūdeni ir īpaši svarīgi iedzert, ja dienu sāc ar kafiju - kofeīns atūdeņo organismu, bet glāze ūdens to līdzsvaros.

Tikai ogļhidrāti

Putras, augli un dārzeņi brokastīs - lieliska izvēle, tomēr nebrīnies, ka drīz vien tev atkal gribas ēst. Lai izjustu sāta sajūtu un enerģijas pieplūdumu, organismam nepieciešami arī labie tauki un olbaltumvielas. Jāievēro veselīgs balanss, tad arī cukura līmenis būs stabils, kas ir svarīgi. Piemēram, pie nelielas porcijas putras var pagatavot omleti, ja izvēlies ēst dārzeņus, iekļauj to sarakstā arī avokado. 

Maize, maize, maize

Bulciņas, kruasāni, bagetes, un klasiskās balto miltu tostermaizes - absolūti nevēlami produkti, tāpat kā saldās brokastu pārslas: minimāla enerģētiskā vērtība, bet super daudz nevajadzīgu kaloriju. Papildus centimetri viduklī, uzpūsta balona sajūta vēderā, enerģijas zudums - tas viss no šiem produktiem. 

Steiga

Slikti sakožļāts ēdiens nozīmē papildus slodzi kuņģim, papildus - cīņoties ar lielajiem gabaliem, mazāk tiek uzsūktas organismam nepieciešamās vielas. Būtībā, brokastis kā tādas kļūst bezvērtīgas, tiek remdēts tikai izsalkums.  Plāno savu laiku tā, lai brokastīm vari veltīt vismaz 30 minūtes.

Brokastis gultā - skaisti, bet nav labi!

Visiem romantisko rītu cienītājiem sliktas ziņas - brokastis guļus un pusguļus nav veselīgas. Šādā pozā ieturot brokastis, ātri vien var iedzīvoties kuņģa problēmās - dedzināšanas sajūta, kuņģa sāpes un pat sāpes krūšu kurvja rajonā.  Steidzoties ēst slikti, bet no gultas gan der izkāpt ēdot!

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu