Kas par daudz, tas par skādi: baudi sēņu laiku ar mēru

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Dietologi brīdinina, ka pārāk regulāra (vai lielos apjomos) sēņu lietošana nav labvēlīga tavam organismam.

Sēnes ir viens no labākajiem rudens ēdienkartes produktiem, jo tieši šajā laika posmā tās varam iegūt svaigas no vietējiem mežiem. Ēdieni ar šīm meža veltēm palīdz organismā absorbēt kalciju, tādejādi uzlabojot zobu un kaulu stiprību, kā arī nostiprina imunitāti. 

Maskavas Veselības depratamenta galvenā dietoloģe Antoņina Starodubova dalījusies padomos, kā baudīt sēnes, nekaitējot veselībai.

Eksperte norāda, ka liels sēņu patēriņš var negatīvi ietekmēt pat visveselāko organismu. Pirmais no pārspīlētas sēņu ēšanas cieš kuņģa un sarnu trakts. Sēnes ieteicams ēst ne biežāk kā divas reizes nedēļā, ievērojot porcijas apmēru ne lielāku kā 100 līdz 120 grami. 

Svarīgs ir arī sēnes vecums. Uzturā jācenšas lietot pēc iespējams jaunākas un svaigākas sēnes, jo tās ir pilnas ar vitamīniem un vērtīgiem minerāliem un nav paspējušas sevī absorbēt toksiskās vielas no apkārtējās vides. 

Ārsts - dietologs Sergejs Obložko stāsta, ka sēnes ir laba izvēle tām personām, kas ievēro diētu, jo tās satur nelielu kaloriju daudzumu. Speciālists uzver, ka ir arī grupa cilvēku, kuriem no meža velšu baudīšanas jāatsakās: grūtniecēm, ar krūti barojošām jaunajām māmiņām, maziem bērniem un sirmgalvjiem. Šīm cilvēku grupām tā ir smaga pārtika, kas var izraisīt nepatīkamas sajūtas vēderā, pat sāpes.

Avots: RUS.TVNET

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu