Alkoholiskie dzērieni ar zemu kaloriju apjomu. Tādi ir, lūk, TOP 5

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Jebkuram, kurš ir izlēmis ievērot diētu ir jāsastopas ar to, ka alkohols ir aizliegto produktu sarakstā. Jā, un arī sportojot alkohols nav ieteicams, tieši pretēji. Bet dzimšanas dienas, viesības, darba ballītes neviens nav atcēlis. Ja no alkohola pavisam atteikties neizdodas, jāatrod labākais risinājums.

Protams, izcilākais variants ir no alkoholiskajiem dzērieniem atteikties pavisam, būtībā, neatkarīgi no tā, ievēro tu diētu vai tu to nedari. Ja nu ļoti kārojas, der zināt, kuri ir tie dzērieni, kuri nav bagāti ar kalorijām un kāda glāze neatstās jūtamu iespaidu uz tavām auguma aprisēm. 

Pussaldais dzirkstošais vīns. Tu droši vari izdzert glāzi šī burbuļojoša dzēriena bez kura būs gandrīz neiespējami salidojumā uzsmaidīt bijušajai klasesbiedrenei. Tas ir viens no vispopulārākajiem dzērieniem pasākumos, kas vairāk domātu dāmu sieviešu auditorijai. Un tas nemaz nav slikti, jo viena glāze šī dzirkstošā garduma satur vien 120 kilokalorijas (kcal).

Pussaldais vīns. Neticēsi, bet no glāzes "izņemot" burbulīšus, glāzes satura kaloriju apjoms saruks par 20 līdz 30 kcal. Vidēji 100 gramos pussaldā vīna ir 90 kcal.

Sausais dzirkstošais vīns arī satur ne vairāk kā 90 kcal. Prosecco - lieliska izvēle vakaram. Bet tikai viena glāze!

Sausais vīns kā baltais, tā sarkanais - pieļaujams izņēmuma kārtā pat tādiem ļoti nopietniem sportistiem. Cita runa vai vajadzētu šī dzēriena glāzi baudīt biežāk kā tikai Jaunā gada svinībās. Bet, der ņemt vērā, ka glāze sausā vīna, kas satur 70 kcal, varētu būt reizēm baudāmāka nekā tasīte kapučīno ar tējkaroti cukura.

Tagad gan pienācis īstais laiks kārtīgai izbrīnai, jo TOP 5 ir iekļuvis arī tik ļoti populārais gaišais alus - dzēriens ar mazāko kilokaloriju daudzumu. Tikai 45 kcal 100 g putojošajā dzērienā. Tomēr, jāatzīst, 100 g alus noteikti nav tik nopietni un izbaudāmi kā 100 g vīna.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme

Lasi vēl:

Avots: Krasotka.postimees

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu