Sarkana, dzeltena, zaļa: kura paprika labāka?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Paprika ir lielisks dārzenis, jo baudāma gan svaigā veidā, gan termiski apstrādāta dažādos sautējumos, mērcēs, grilēta un pildīta. Bet visi šī dārzeņa pazinēji zinās, ka to var iegādāties dažādās krāsās. Vai krāsai ir kāda nozīme?

Kas paprikā vērtīgs?

Šis saldenais dārzeni ir bagāt ar vitamīniem A, B, E, kāliju, nātriju, kalciju, cinku, magniju, fosforu un dzelzi. Īpaši jāizceļ rekordlielais C vitamīna sastāvs.

Kam īpaši ieteicams uzturā iekļaut papriku?

Visiem! Šī dārzeņa regulāra ēšana atstāj labvēlīgu ietekemi uz asinsvadu sistēmu, sirds muskuļiem, samazina arteriālo spiedienu un šķidrina asinis. 

Kas īpašs tieši zaļajā, sarkanajā un dzeltenajā paprikā?

Zaļā paprika ir visdiētiskākā, tāpēc ieteicama tiem, kam izteikti jārūpējas par savām auguma parisēm. Tiem, kas ir kādas problēmas ar sirds un asinsvadu sistēmu ieteicama tieši dzeltenā paprika, jo tās sastāvā ir lielāks kālija un rutīna daudzums, kas labvēlīgi ietekmē asinsvadus. Ja esi to vidū, kuram ir redzes problēmas, izvēlies sarkano papriku, jo tajā vairāk vitamīna A, kas nepieciešams acu veselībai.

Lasi vēl:

Avots: Postimees

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu