Tradicionālā tomātu izstāde Dabas muzejā jau rīt!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

No 21. augusta līdz 25. augustam Latvijas Dabas muzejā norisināsies tomātu izstāde, kurā būs apskatāmas vairāk kā 400 tomātu šķirnes.

Izstādē būs iespēja aplūkot gan Latvijas selekcionāru jaunākās, gan pasaulē jau labi zināmās un ievērību ieguvušās tomātu šķirnes, ko savos dārzos izlolojuši pašmāju kolekcionāri.

Izstādes daudzveidīgajā tomātu krāsu paletē un izskata dažādībā katrs varēs atrast savai gaumei piemērotas šķirnes, ko jau nākamajā gadā izaudzēt piemājas dārzā.

Izstādē piedalīsies Dārzkopības entuziastu kluba „Tomāts” biedri no dažādiem Latvijas novadiem un ilggadējie sadarbības partneri – zemnieku saimniecība „Neslinko”. Tās kolekcionāri piedāvās apskatīt sen zināmas un iemīļotas tomātu genofonda šķirnes. Valdis Pūliņš no Talsiem izrādīs savu jauno tomātu kolekciju, tostarp daudzveidīgos ķiršu tomātus. Valmieras nodaļu izstādē pārstāvēs Natālja Zeltiņa ar savu karalisko tomātu kolekciju. Linda Grotupe no Rīgas pārsteigs ar pūkaino un zaļo tomātu šķirnēm, bet biedrības jaunākā kolekcionāre Darja Jurjeviča prezentēs melno tomātu šķirnes.

Kā ierasts, izstādes laikā ikviens interesents varēs iegādāties un pasūtīt tomātu sēklas, kas reģistrētas VAAD reģistrā, un saņemt konsultācijas no vadošajiem Latvijas tomātu audzētājiem.

Avots: TVNET

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu