5 iemesli, kāpēc izbaudīt plūmju laiku

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Mazas, lielas, dzeltenas, violetas, rozā - neskaitot to, ka plūmes priecē acis un garšas kārpiņas, tās sniedz arī virkni ieguvumu visam cilvēka organismam. Lūk, 10 labi iemeselis, kāpēc nekautrējoties ēst svaigas plūmes un iepriecināt savu ķermeni.

Stiprina sirdi un asinsriti, pazemina holesterīnu

Bagātas ar antioksidantiem, plūmes uzlabo un nostiprina sirds veselību. Šie antioksidanti cīnās ar holesterīnu un brīvajiem radikāļiem, kas palīdz samazināt sirds slimību un instulta riskus.

Dzelzs ir ļoti nepieciešams labai asinsritei. Pirmkārt, pašas plūmes satur dzelzi, bet, otrkārt, to sastāvs palīdz organismam uzņem dzelzi arī no citiem uzturā lietotājiem produktiem, tas neiet zudumā. 

Uzlabo ādas stāvokli, cīnās ar bojājumiem.

Jaunības avots: ja vēlies lai grumbiņas un krunciņas nav tik acīmredzamas, plūmes un to sula būs tavs īpašais jaunības eliksīs. 

Arī rētas ir dziedējamas. Viss noslēpums ir asinsrites uzlabošanai. Tā sekmē ātrāku ādas dzīšanu un veco audu nomaiņu pret jaunu. Plūmju lietošana uzturā uzlabo arī ādas tekstūru un elastību. Samazinās arī pigmentu plankumi uz ādas.

Stiprina kaulus

Dažu pētījumu rezutātā ir apstiprinājies, ka plūmes ir noderīgas arī kaulu veselībai. Lietojot tās uzturā kauli saglabājas spēcīgi un tas ir pateicoties boram, kas atrodams plūmju sastāvā. Oga satur arī vielas, kas var atjaunot kaulu masas zudumu.

Veicina veselīgu matu augšanu

Ēd plūmes, ja vēlies veselīgus, garus un biezus matus. Augstā dzelzs satura dēļ, uzlabojas asinsrite, kas ir labvēlīga matu saknītēm. Tās tiek kārtīgi apasiņotas, tādejādi novērš matu izkrišanu un stimulē jaunu saknīšu veidošanos.

Paaugstina imunitāti

Viramīni - C, B, beta karotīns un organiskās skābes ir labas imunitātes stūrakmens. Plūmes ir laba izvēle šo vitamīnu dabīgai uzņemšanai. Stiprināsi imunitāti un gripu sezona paies bez raizēm.

Lasi vēl:

Avots: Segodnya.ua

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu