5 lieliski ieradumi, kas ļaus būt veselam un laimīgam

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Mazi ieradumi veido lielas lietas. Ne vienmēr jādara kas pāri saviem spēkiem, lai justos labi un veselīgi. Mazliet piedomājot pie savas ikdienas ritējuma, var panākt brīnišķīgus rezultātus. Lūk, 5 ieradumi, kas var uzlabot tavas dzīves kvalitāti.

Fiziski vingrinājumi

Sāc dienu ar rīta rosmi. Kaut daži viegli vingrinājumi 5 līdz 10 minūšu garumā. Pamodināsi ķermeni, uzlādēsies ar enerģiju un jutīsies spēcīgāks. 

Pastaigas

Pēc iespējas vairāk staigā, ja iespējams, nelieto sabiedrisko transportu, bet ej ar kājām, liftus aizmirsti, trepes ir tavs draugs. Lai konktrolētu savu staigāšanas intensitāti, izmanto kādu moderno aplikāciju savā viedtālrunī, tā skaitīs soļus. Ideālā variantā - ik dienu nostaigā vismaz 10 000 soļu. 

Neaizmirsti par ūdeni

Dienas laikā neaizmirsti par ūdens dzeršanu. Pildi to pudelē un turi to savā acu priekšā. Padzeries kādu malciņu arī tad, ja neesi izslāpis. Nekautrējoties vari papildīnāt to ar kādu citrusaugli, piparmētrām vai svaigu gurķi. 

Pievērs uzmanību savam uzturam

Labas pašsajūtas, lieliskas fiziskās formas, patīkama noskaņojuma stūrakmens ir pareizs, sabalansēts un veselīgs uzturs. Pareiza ēšana nav diēta vai sevis ierobežošana. 4 faktori, kas būtu jāņem vērā:

  1. Daudzveidība: parūpējies, lai tavā ēdienkartē nekas netrūktu un ta būtu daudzveidīga: ogļhidrāti, šķiedrvielas, vitamīni.
  2. Kvalitāte: tikai dabīgi un svaigi produkti.
  3. Temperatūra: neaizmirsti, ka organismam nav labvēlīga ne ļoti karsta, ne ļoti auksta barība.
  4. Laiks: izbaudi savu maltīti un ēd nesteidzoties. Sajūti katru garšu, smaržu un izbaudi arī pēcgaršu.

Dārzeņi, dārzeņi un vēlreiz dārzeņi

Dārzeņi ir labas veselības noslēpums. Piemēram, itāļi ir 5.vietā pēc ilgdzīvošanas skaitļiem un paskaties, kā  viņi ēd. Gaļu (vairāk putnu vai liellopu) maksimums 2 reizes nedēļā kopā ar dārzeņiem, 3-4 reizes nedēļā zivis un jūras produkti - arī kopā ar dārzeņiem! Daudzās ģimenēs gaļa tiek gatavota tikai uz svētkiem. Nē, šis nav aicinājums pievērsties veģetārismam, bet vairāk baudīt dārzeņus un mazliet samaziāt gaļas patēriņu, lai organisms ir enerģisks un nepārslogo sevi ar smagu ēdienu pārstrādašanu.

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu