Sievietēm kaitīgi: 5 produkti, kas nelabvēlīgi ietekmē veselību un izskatu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ja esi sieviete un tevi satrauc tava āriene un laba pašsajūta, ir produkti no kuru lietošanas būtu pēc iespējas vairāk jāatturas. Kuri tie ir?

Eļļā cepts ēdiens

Šāda veida pārtika ir kaitīga jebkuram organismam, taču sievietēm - jo īpaši. Eļļains ēdiens neļauj pienācīgi darboties kuņģa-zarnu traktam, palīdz izveidoties celulītam un rada izsitumus uz sejas. Šādu ēdienu var aizvietot ar grillētu maltīti, tiesa, arī tai nedrīkst pievienot taukus.

Baltmaize un makaroni

Šie produkti ir sievietes skaistuma galvenie ienaidnieki. Pārmērīga baltmaizes un balto miltu izstrādājumu baudīšana īpaši apdraud sirds un asinsvadu veselību. Baltmaizi eksperti iesaka aizvietot ar rudzu maizi, makaronus - ar pilngraudu izstrādājumiem.

Margarīns

Margarīnā ir augsts procents augu tauku, kuriem piemīt kāda ļoti nepatīkama īpašība - tie samazina labā holesterīna un paaugstina sliktā holesterīna līmeņus organismā. Margarīna vietā labāk lietot sviestu, tiesa, ar apdomu.

Baltie rīsi

Daudzi kļūdaini uzskata, ka rīsu putra ir veselīga un pilna ar vitamīniem, taču tā nebūt nav. Patiesībā rīsi ir kaut kas starp kartupeli un makaroniem - tajos ir daudz cietes, taču gandrīz vai nav vitamīnu. Baltajos rīsos ir daudz ogļhidrātu, kas mazkustīga dzīvesveida piekopējām ātri kļūs par taukiem. Balto rīsu vietā eksperti iesaka lietot brūnos rīsus - tajos ir krietni vairāk vitamīnu un šķiedrvielu.

Cukurs

Šis produkts burtiski iznīcina imūnsistēmu un izjauc vielmaiņas procesus sievietes ķermenī. Eksperti apgalvo, ka no cukura nepieciešams atteikties vien uz nedēļu un kāre pēc tā pazudīs. Laba alternatīva saldumam būs medus.

Avots: Postimees

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu