Kāpēc brokastis ir obligātas? Skaidro dietoloģe

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Brokstis joprojām ir viena no vissvarīgākajām ēdienreizēm, jo tā ietekmē visu dienu. Bet kāpēc brokastis nevajadzētu izlaist un kurā laika posmā tās vēlams ieturēt, lai tavs ķermenis un gars justos pateicīgs?

Ukrainas dietoloģe  Svetlana Fuss skaidro, ka tad, kad mēs no rīta pamostamies, mēs sākam kustēties, attiecīgi samazinās glikozes līmenis asinīs. Lai papildinātu tās krājumus, organisms sāk ņemt glikozi no iekšējiem orgāniem. Šajā brīdī parādās nogurums, miegs un doma par to, ka glābt var tikai kafija. Jā, tas darbojas, bet ne ilgāk par 40 minūtēm. Kafija kaitē kuņģa sieniņām, kas turpmāk var novest pie gastrīta. Kā arī palielina ēstgribu.

Tajā brīdī, kad organisms izjūt izsalkuma lēkmi, mēs iespējams esam ceļā uz darbu vai jau tur. Attiecīgi nav vairs laika normāli paēst. Un mēs sākam dzert tēju, kafiju, našķoties ar konfektēm. Nereti arī pusdienām trūkst laika un izsalkumu aizdzenam ar jādu sviestmaizi vai cepumiem. 
Vakarā gan, kad esam mājās, kārtīgi var pieēsties, vai ne? Izrādās, ka tas, kurš neēd brokastis, vakaros ēd vairāk, nekā nepieciešams, un līdz rītam atkal neēd. Tas apburtais loks...

Brokastis ir vajadzīgs. Tās dod ķermenim nepieciešamās barības vielas un vitamīnus, kas regulē vielmaiņu.

Optimāli ir ieturēt brokastis no plkst. 7.00 līdz 9.00. Kafijas vai tējas tase netiek uzskatīta par brokastīm. Baudīt šos dzērienus no rīa vajadzētu tikai kopā ar ko ēdamu. Jāēd tā, lai sāta sajūta saglabātos 3-4 stundas.

Lasi vēl:

Avots: Postimees

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu