Londonā durvis vēris ētiskākais krodziņš pasaulē: īpaša apkalpošana un cēls mērķis!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Reuters/ScanPix

Darbinieku rindās bezpajumtnieki, alus, kas brūvēts no maizes pārpalikumiem un mēbeles, kurām piešķirta otrā dzīvība - tieši tāds ir jaunatvērtais krodziņš Londonā, kurš plāno sasniegt visai iespaidīgu mērķi: kļūt par visētiskāko krogu pasaulē, kurā atpūsties, paēst un iedzert.

Foto: Reuters/ScanPix

Krodziņš "The Green Vic" atvērts Londonas hipsterīgajā Šordičas rajonā.

Tā dibinātājs Rendijs Rampersads atklāj - viņš vēlējies, lai vidējam krogu apmeklētājam būtu iespēja atbalstīt labdarību, neko daudz nemainot savā ikdienas dzīvē.

Foto: Reuters/ScanPix

Viņa izveidotajā krodziņā labdarības un ilgstpējības idejas iemiesotas ikvienā aspektā. Uzņēmums dod darbu bezpajumtniekiem, ziepes iepērk no akliem ziepju vārītājiem, tualetēs pieejams tikai otrreizēji pārstrādāts papīrs. 

Kroga sortimentā ir apmēram 40 dažādu sociālo uzņēmēju un labdarības organizāciju ražotie dzērieni. Piemēram, "Brewgooder" lāgeri (4,90 mārciņas) ražo bezpeļņas organizācija, kas visu nopelnīto naudu ziedo ūdens attīrīšanas projektiem Āfrikā. Savukārt "Toast Ale" (5,50 mārciņas) brūvē no svaigas maizes atlikumiem, kas citādi nonāktu atkritumos.

Foto: Reuters/ScanPix

Piedāvājumā ir arī "Goodwill" džins. Tas tapis rūpnīcā, kas izmanto tikai zaļo enerģiju, un visi džina ražošanas blakusprodukti tiek pārstrādāti vai izmantoti kā mājlopu barība.

Ēdienkartē atrodami vegāni ēdieni - burgeri un tamlīdzīgas uzkodas. Turklāt tiek piekopta zero waste filozofija - atkritumi tiek kompostēti vai vismaz šķiroti.

Krodziņš pieņem darbā bezpajumtniekus un invalīdus. Kā norāda uzņēmums, mazaizsargāto grupu pārstāvji veido apmēram 25% no visiem tā darbiniekiem.

Foto: Reuters/ScanPix

"Katrs nopirktais dzēriens novirza naudu citai labdarības organizācijai," aģentūrai "Reuters" norāda Rampersads. "Ziepes tualetēs, tualetes papīrs, darbinieku formastērpi - visas šīs lietas vai nu palīdz bezpajumtniekiem, vai arī atbalsta labdarību."

Patlaban krodziņš darbojas trīs mēnešu izmēģinājuma režīmā. Rampersads cer šajā laikā piesaistīt gana daudz finansējuma, lai tas varētu pārcelties uz pastāvīgām telpām.

Līdz šim "The Green Vic" izdevies piesaistīt apmeklētājus, kuri vēlas izmēģināt ko jaunu. 

Foto: Reuters/ScanPix

"Es vēl nebiju izmēģinājis ētisku krodziņu. Gribēju zināt, kāds tas būs," sacīja 49 gadus vecais Džons Remptons. "Izklausījās pēc labas vietas, kur aiziet.

Rampersada domu gājiens ir vienkāršs - "ja gribi mainīt pasauli, uzrīko labāku ballīti nekā tie, kuri to iznīcina". "Tieši to es cenšos izdarīt," viņš skaidro. "Mainīt kaut ko uz labo pusi un vienlaikus izklaidēties."

Avots: TVNET/REUTERS

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu