TOP 5 metodes cīņā ar žagām. Kuru pielieto tu?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Ar žagām ir pazīstams ikvienas cilvēks. Šī nekaitīgā parādība var radīt neērtības, ja turpinās ilgstoši un rodas sabiedriskā vietā. Mediķi skaidro, kāds ir žagu izcelšanās cēlonis un piedāvā vairākas nekaitīgas metodes cīņai ar to, raksta portāts "Postimees".

Žagas var rasties jebkuram absolūti veselam cilvēkam. Tās sākas diafragmas muskuļu spazmu dēļ, kuras rezultātā gaiss ar straujiem grūdieniem iet caur balss saitēm un stimulē to noskalošanu. Tā rezultātā rodas gana spalga un nepatīkama skaņa.

Žagas mulsina ne tikai no tām cietušo cilvēku, bet arī apkārtējos. Īpaši tad, ja ilgāku laiku nespēj tās uzveikt. Cīņai ar žagām ir vairākas metodes, lūk, piecas no tām!

1. Lēna ūdens malkošana

Ūdens glāze var noņemt muskuļu spazmas krūškurvja apakšējā daļā, kas arī ir žagu izraisītājs. Īpaši efektīvs šis paņēmiens ir gadījumā, kad žagas rodas no pārēšanās vai pārāk ātras maltītes notiesāšanas. Ūdens jādzer lēni ar nelieliem malkiem, viegli noliecoties uz priekšu. Un ir jāseko elpošanai - tai jābūt mierīgai. Parasti, lai apturētu žagas, pietiek ar 10 malkiem ūdens.

2. Elpas aizturēšana

Tam nepieciešams dziļi ievilkt elpu, lai gaiss piepildītu diafragmu un neizelpot 5 – 10 sekundes. Tomēr jābūt uzmanīgam, neaizturi elpu ilgāk par 30 sekundēm, citādi var rasties reiboņi un nelabums.

3. Smiekli

Ja žagu cēlonis ir nevaldāmi smiekli, tie var kļūt arī par veidu, kā atbrīvoties no tām. Smieklu laikā mainās elpošanas ritms un dziļums, kas palīdz noņemt muskuļu saspringumu diafragmā. Šajā gadījumā smieklīgs raksts vai komēdija var kļūt par lielisku ārstēšanas līdzekli.

4. Siltums

Kad žagas parādās ķermeņa atdzišanas rezultātā, vislabākais veids, kā to uzveikt, būs siltums. Var ieslēgt papildus kādu sildītāju, uzvilkt siltas zeķes kājās un ietīies siltā segā. Ir noderīgi apēst ko siltu vai iedzert tēju. Siltums silda rīkli un muskuļus, kuru atslābināšanās brīdī pazūd arī žagas.

5. Atslābināšanās

Kad žagas rodas nervu spriedzes vai stresa rezultātā, no tām atbrīvoties palīdzēs pilnīga muskuļu atslābināšana. Šim nolūkam pietiek atlaisties uz ērta dīvāna, paslēpties siltā, mīkstā segā un mierīgi domāt par kaut ko patīkamu. 

Ja ilgstošas žagas izraisījusi pārmērīga alkohola lietošana, tās vari apstādināt ar:

  • elpošanas vingrinājumiem;
  • atslābinošu vingrošana;
  • papīra vai polietilēna maisiņa piepūšanu;
  • sausa maizes gabaliņa apēša, kas jānorij, neuzdzerot;
  • no cukura vai ledus kubiņa nosūkāšanas.

Lasi vēl:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu