Saldējums brokastīs? Tam ir savi ieguvumi!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: receptes.lv

Japāņu zinātnieks nācis klajā ar pārsteidzošu ieteikumu - dienu sākt ar saldējumu. Kādi ir šāda rīta paraduma ieguvumi, skaidro portāls "Postimees".

Žurnālā "Body and Soul" publicētie pētījuma rezultāti liecina, ka saldējuma baudīšana brokastīs var pozitīvi ietekmēt intelektuālo attīstību. Jā, tieši tā - dažos gadījumos saldējums uzlabo prāta spējas!

Šo pētījumu profesora Jošihiko Kogas vadībā veikusi pētnieku komanda no Kerina universitātes Tokijā. Puse eksperimenta dalībnieku katru rītu sāka ar trīs ēdamkarotēm saldējuma, kamēr otra puse ieturējās ar "klasiskiem" brokastu ēdieniem. Pēc brokastīm visiem dalībniekiem bija jāizpilda pāris uzdevumu datorā.

Izrādījies, ka tie eksperimenta dalībnieki, kuri bija ēduši saldējumu, testa laikā ir bijuši vairāk atslābuši, kā rezultātā uzlabojusies to koncentrēšanās spēja un atmiņa. Profesors Koga, kurš ir fizioloģijas eksperts, secinājumos min, ka saldējumam ir tieša ietekme uz prāta funkciju uzlabošanos. Viņš vecis arī citu eksperimentu, kura dalībnieki uzreiz pēc pamošanās izdzēruši glāzi auksta ūdens  - arī šajā gadījumā novērots, ka uzlabojusies koncentrēšanās spēja, tiesa, ne tik izteikti, kā ar saldējumu.

Pētnieki pieņem, ka saldējumam piemīt īpašība atmiņā atsaukt patīkamus mirkļus, kas stimulē prāta darbību. Lai noskaidrotu, kādas sekas būtu brokastošanai ar saldējumu ikdienā, būtu nepieciešami turpmāki pētījumi, taču tas, protams, nemazina saldējuma mīlētāju sajūsmu visā pasaulē!

Lasi vēl:

Foto: Depositphotos.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu