Kaitīgākie produkti tavai veselībai un izskatam: kuri tie ir?

Kaitīgākie produkti tavai veselībai un izskatam: kuri tie ir?

Skaistums un veselība iet roku rokā. Vai zini, kuri ir tie pārtikas produkti, kurus vajadzētu izslēgt no ēdienkartes vai vismas ievērojami samazināt? Noskaidro!

Eļļā cepts ēdiens

Šāda veida pārtika ir kaitīga jebkuram organismam, taču sievietēm - jo īpaši. Eļļains ēdiens neļauj pienācīgi darboties kuņģa-zarnu traktam, palīdz izveidoties celulītam un rada izsitumus uz sejas. Šādu ēdienu var aizvietot ar grillētu maltīti, tiesa, arī tai nedrīkst pievienot taukus.

Baltmaize un makaroni

Šie produkti ir sievietes skaistuma galvenie ienaidnieki. Pārmērīga baltmaizes un balto miltu izstrādājumu baudīšana īpaši apdraud sirds un asinsvadu veselību. Baltmaizi eksperti iesaka aizvietot ar rudzu maizi, makaronus - ar pilngraudu izstrādājumiem.

Margarīns

Margarīnā ir augsts procents augu tauku, kuriem piemīt kāda ļoti nepatīkama īpašība - tie samazina labā holesterīna un paaugstina sliktā holesterīna līmeņus organismā. Margarīna vietā labāk lietot sviestu, tiesa, ar apdomu.

Baltie rīsi

Daudzi kļūdaini uzskata, ka rīsu putra ir veselīga un pilna ar vitamīniem, taču tā nebūt nav. Patiesībā rīsi ir kaut kas starp kartupeli un makaroniem - tajos ir daudz cietes, taču gandrīz vai nav vitamīnu. Baltajos rīsos ir daudz ogļhidrātu, kas mazkustīga dzīvesveida piekopējām ātri kļūs par taukiem. Balto rīsu vietā eksperti iesaka lietot brūnos rīsus - tajos ir krietni vairāk vitamīnu un šķiedrvielu.

Cukurs

Šis produkts burtiski iznīcina imūnsistēmu un izjauc vielmaiņas procesus sievietes ķermenī. Eksperti apgalvo, ka no cukura nepieciešams atteikties vien uz nedēļu un kāre pēc tā pazudīs. Laba alternatīva saldumam būs medus.

Lasi vēl: 

Avots: Postimees.ru

Foto: Depositphotos.com


Komentāri

Kaspars Klavis 8. jūlijs 16:11
Kopumā virziens ir, bet tik primitīvi, ka bail lasīt. Piemēram, cukuru aizstāt ar medu. Kāds ir medus sastāvs:
Glikoze (vīnogu cukurs) līdz 35%
Fruktoze (augļu cukurs) 35—38%
Saharoze līdz 7%
Citi cukuri 9%
Kopumā gāndrīz 90% cukura.
Medū ir bioloģiski aktīvas vielas (ja medus nav karsēts), kas iespējams var dot pozitīvu efektu, bet cukurs ir ogļhidrāti un, ja jūsu problēma ir pārmērīgs to patēriņš, tad nav starpības cukurs vai medus.
Baltie milti. Tas pats kas cukurs, tikai darbojas lēnāk. Ja uzturā par daudz ogļhidrāti, tad milti, makaroni, kartupeļi, griķi, putraini nav vainīgi. Vajag samazināt to uzņemšanu, vai vairāk iztērēt (fiziskās aktivitātes) un labāk vairāk kustēties un neuzņemt lieko.
Es saprotu, ka vieglāk ir karināt šablonus un norādīt uz ienaidnieku (piemēram, cukurs), nekā skaidrot un mācīt par uzturu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties


Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi