Svētki alusmīļiem: Vērmanes dārzā norisinās ikgadējais alus festivāls "Latviabeerfest"

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

22.maijā Rīgā, Vērmanes dārzā sācies ikgadējais alus festivāls "Latviabeerfest". Alus mīļotāju svētki turpināsies līdz pat 26. maijam. Ieplāno brīvdienas!

Līdz 26. maijam Vērmanes dārzā Rīgā norisināsies Baltijas vērienīgākie alus svētki - "Latviabeerfest 2019", kurā pašmāju un ārvalstu brūveri ļaus iepazīt gan tradicionālās, gan meistaralus garšas.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

"Latviabeerfest 2019" iesildīšanās pasākums neformālā gaisotnē norisinājās jaunākajā Rīgas alus baudīšanas vietā - krogā "Miezis un kompānija".

Andrejs Šikors, 9. starptautiskā alus festivāla "Latviabeerfest 2019" direkcijas vadītājs klātesošajiem vēstīja par šogad gaidāmo festivāla programmu visai ģimenei.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

"Būsim kopā! Tāds ir "Latviabeerfest" moto šogad. Tas ir aicinājums būt kopā ar mīļajiem un tuvajiem cilvēkiem sev apkārt. Vēlos aicināt ikkatru tā apmeklētāju baudīt dzīves košumu, tik bagātīgās garšas un mūzikas skaņas, kā arī gūt fantastiskus piedzīvojumus ģimenes, draugu vai paziņo lokā. Alus jau izsenis ir vienojis cilvēkus, paaudzes, tuvākas un tālākas vietas pasaulē. Tas ir mūsu nacionālais dzēriens, tā ir eksportprece, kas veido Rīgas un Latvijas atpazīstamību tālu aiz mūsu valsts robežām," tā Andrejs Šikors.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Alus mūsdienās nav vairs vienkāršs dzēriens, ko patērēt mājās vai krogā, līdzīgi kā ar cita veida dzērieniem un ēdieniem, mūsdienās arī alum ir izteikta brūvēšanas un baudīšanas kultūra.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Runa vairs nav par dzērienu, bet par pieredzi, kas veidojas no dažādām garšām un sajūtām alus malkošanas vietās. Pats dzēriens, kā arī tā baudīšanas veids ir kļuvis par nozīmīgu pilsētu un valstu atpazīšanās zīmi.

Vita Jermoloviča, "Live Rīga" valdes priekšsēdētāja atzīst, ka: "Rīgas pilsēta ir gandarīta par lielajiem un skaistajiem svētku pasākumiem, kas tiek rīkoti ar privāto iniciatīvu, jo šie svētki nes pilsētas vārdu pasaulē. Mūsu pilsētas un valsts atpazīstamību veicinām ar mākslas, sporta un kultūras pasākumiem. Mazie alus brūži, craft beer kultūra, kafejnīcas, tas viss ne tikai veicina vietējo biznesa vidi, bet arī attīsta tūrismu Rīgā. Tāpēc esam gandarīti par šo festivālu kā svētkiem un tradīciju, kas Rīgas vārdu iznes tālāk pasaulē."

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Festivāla nozīmīgumu ekonomikai un tūrisma attīstībai uzsver arī Vladimirs Barskovs, Latvijas Alus Darītāju Savienības valdes priekšsēdētājs: "Alus nozarē jau runājam, ka alus ir vienīgais nacionālais dzēriens. Vēlos teikt paldies festivāla organizatoriem, jo šī ir lieliska un svarīga iespēja alus darītājiem sevi parādīt publiski un stāstīt par savu produkciju gan vietējam patērētājam, gan arī ārzemju viesiem. Šis festivāls ir lieliska iespēja aicināt tūristus apmeklēt Rīgu un Latviju."

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ierasta tradīcija katru gadu ir nodot simbolisko alus muciņu piepildīšanai kādam no Latvijas brūvētājiem. Šogad muciņa tika nodota "Rēzeknis Bryuvers" alus brūvētājiem, kam tā ir jāpiepilda līdz 22. maijam, kad to atvērs un tukšos festivāla pirmajā dienā Vērmanes dārzā. "Rēzeknis Bryuvers" kā pirmās muciņas piepildītājs izvēlēts, jo šogad uzņēmums veicis uzsācis jaunu attīstības posmu.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Avots: Apollo.lv

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu