Divi litri ūdens dienā - vai tiešām jādzer tik daudz? Skaidro profesors Danilāns

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Vai arī tu esi dzirdējis apgalvojumus, ka dienas laikā katram jāizdzer divi litri ūdens? Tiešām tik daudz? Aktuāli ir arī noskaidrot, vai svarīgi kādu ūdeni izvēlas: gāzētu vai negāzētu. Atbildi sniedz gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns.

Sarunā ar portālu Apollo.lv profesors Danilāns nenosauc konkrētu ūdens daudzumus, kas tad ikvienam būtu ikdienā jāpatērē. Profesors atzīst, ka ūdens ir labs un tas ir jādzer, bet nav nepieciešamības pārspīlēt.

Uz jautājumu par to kādu ūdeni dzert, atbilde bija iepriecinoša tiem, kas iecienījuši tieši gāzētu ūdeni, jo ir dzirdēts, ka gāzētu ūdeni patērēt nevajadzētu: "Principā - vienalga gāzēts vai negāzēts. Ja negaršo gāzēts, vēderu pūš tās gāzes, var negāzētu ūdeni dzert," piebilsto "Varbūt ne kaut kādu indīgu no krāna.

Anatolijs Danilāns norāda, ka apkārt valda ļoti daudz galējību. Ar tām viņš sakaras arī savā praksē: "Man ir vairākas slimniecītes bijušas - profesor, es nevaru tos divus litrus izdzert, es vemju, kad dzeru. Viņa vemj, bet cenšas izdzert to ūdens daudzumu. Es viņai saku - nav jādzer tik daudz ūdens."

Profesors iesaka: "Dzeriet, cik gribas un vēl drusciņ. Tā kā ūdens ir laba lieta, ūdens ir jālieto."

Visu interviju ar profesoru Anatoliju Danilānu lasi portālā Apollo.lv.

Avots: Andris Gindra / Apollo.lv

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu