Atvērts pirmais zemūdens restorāns Eiropā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Facebook.com/underlindesnes

Vakariņas okeāna dzīlēs, skan aizraujoši? Mēs zinām, kur doties! Norvēģijā 21. martā atvērts pirmais zemūdens restorāns Eiropā.

Restorāna nosaukums ir "Under", kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē "zem", bet no norvēģu valodas "brīnums", tas atrodas pilsētā Lindesnesa. Ēka ir daļēji iegremdēta ūdenī. Galvenajā zālē paveras skaists panorāmas skats uz zemūdens pasauli piecu metru dziļumā. 

Celtniecības darbi sākotnēji risinājušies uz baržas, bet vēlak konstrukcija iegremdēta ūdenī un piestiprnāta uz speciāli iegremdētas betona plāksnes. Interesanti, ka uzstādīšanas procesā visas telpas tika piepildītas ar ūdeni, kas pēc tam izsūknēts. Tad pie darba ķērušies dizaineri un izveidojuši interjeru.

Kopējā restorāna platība ir 600 kvadrāmetru un tas vienlaicīgi ir gatavs uzņemt 100 viesus. 

Ēka pildīs ne tikai restorāna funkciju, bet tiks izmantota arī zinātniskiem nolūkiem. Uz ēkas ārējās fasādes plānots izvietot kameras un raidītājus, kas ļaus fiksēt un izpētīt okeānā notiekošos procesus un tā iemītniekus.

"Under" ir šāda veida pirmais restorāns Eiropā. Tiesa gan, pasaulē jau šādi ekskluzīvie restorāni pastāv - ASV, Maldīvu salās un Izraēlā.

Avots: Rus.postimees.ee

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu