Atturēties no popkorna? Kāpēc gan?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Vakars kinoteātrī vai filmas vakars mājās pie televizora nāk komplektā ar kādu našķi. Popkorns ir viens no tiem. Kukurūzas graudiņi ar pievienotu garšu, kāpēc gan no šī kāruma labāk atturēties?

Iedomājies: vienā standarta popkorna iepakojumā kaloriju skaits ir vienāds ar ieteicamo kalorju dienas devu! Skatoties filmu, īpaši, ja tā ir ļoti aizraujoša, tu pat nemani kā roka sniedzas pēc pokorna un tādejādi vari apēst pat spaiņa devu. 

Starp popkorna un čipsu kaitīgumu var likt vienādības zīmi. Cepšanas procesā, arī popkornā izdalās kaitīgās vielas, kas palielina risku salimt ar ongoloģiskām slimībām un ne tikai. Popkornā esošie tauki var sekmēt diabēta attīstību. 

Risinājums: aizvieto popkornu ar citiem maziem, viegli baudāmiem un veselīgiem našķiem. Piemēram: ķirbju sēklas, žāvēti augļi, sukādes, rieksti, svaigi dārzeņi.

Avots: Kitchenmag.ru

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu