Kanēlis: ne tikai aromātisks un gards, bet arī vērtīgs veselībai

Kanēlis: ne tikai aromātisks un gards, bet arī vērtīgs veselībai

Katras valsts virtuvē ir kāds ēdiens kurā tiek izmantots kanēlis. Ziemassvētku laikā šī garšviela kļūst vēl populārāka, jo tā papildina kā karstos dzērienus, tā piparkūkas, dažādus saldos ēdienus un ne tikai. Kanēļa vērtīgums nebeidzas tikai pie fantastiskā aromāta un sildošās garšas. Noskaidro, kādas vērtīgas īpašības vēl tam piemīt!

Lai saņemtu visus kanēļa labumus, ir svarīgi izvēlēties labu un kvalitatīvu kanēli. Aromātiskākais un vērtīgākais, kā arī dārgākais ir ceilonas kanēlis. Tas ir daudz smalkāks, gaišāks un saldāks kā indonēzijas kanēlis.

Brīnišķīga smarža, laba garša un vēl ārstnieciskas īpašības, lūk, kāds ir kanēlis:

  • Spēcina kafijas un melnās tējas uzmundrināšanas spējas;
  • Palīdz saaukstēšanās gadījumā. Apēdod tējkaroti medus kopa ar šķipsniņu kanēļa vari samazināt paaugstināto temperatūru uun uzlabot pašsajūtu. Šīm saldajām zālēm klāt obligāti jāpiedzer silta tēja;
  • Noņem spazmātiskas sāpes;
  • Kalpo kā dabīgās antibiotikas, neļauot izplatīties nelabvēlīgām baktērijām;
  • Uzlabo apetīti un spēcina gremošanas sistēmu;
  • Ir labs antiseptiķis: var izmantot, lai apstrādadu nelielas brūces;
  • Kalpo kā elpas atsvaidzinatājs: ne tikai uzlabo aromātu, bet arī uzlabo smaganu veselību;
  • Uzlabo smadzeņu darbību.

Ēdam ne vien garšīgi, bet arī veselīgi!

Avots: Sovkusom.ru

Foto: Depositphotos.com


Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes