Ledusskapis - vai īstā vieta maizei un kafijai?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Kāds gan maizi, gan kafiju uzglabā ledusskapī, ar domu, ka tā abi šie produkti ilgāk paliks svaigi un labāk saglabās savas vērtīgās vielas un garšu, savukārt, citi pieturas pie ierastajām metodēm - maize istabā maizes kastē un kafija slēgtā traukā virtuves plauktiņā - kurš variants labāks?

Runājot par kafiju, to ledusskapī ne vien nevajadzētu, bet pat nav ieteicams uzglabāt. Iemesli ir mitrums un zemā temparatūra. Pastāv lielāks risks, ka tieši šādos apstākļos glabāta kafija ātrāk sabojāsies. Pilnībā pietiek, ja iebērsi to slēgtā traukā un turēsi to virtuves skapītī. Komentē uztura speciāliste Eva Kataja.

Cepta bagete ar ķiplokiem un pētersīļiem

Foto: Depositphotos.com

Arī maizi vislabāk uzglabāt istabas temperatūrā, ieliktu maisiņā. Ledusskapī maize kļūst cietāka (visa maize, nevis tikai garoza), jo rodas izmaiņas maizē esošās cietes formā. Vasaras karstajos mēnešos gan maizi varētu likt ledusskapī, lai tā tik ātri nesapelē. 

Ja maizi gribās ļoti ilgstoši uzglabāt, to var saldēt un tad atkausēt tikai to daudzumu, kuru uzreiz notiesā, jo atkārtotai saldēšanai produktu pakļaut nedrīkst. Maizes uzturvērtība pēc saldēšanas īpaši nemainās, smazinās mazliet vitamīnu apjoms, tomēr zudums nav būtisks.

Lasi vēl:

Visu rakstu lasi žurnālā "36,6C"

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu