Šīs bagātīgi ilustrētās grāmatas autore Iveta Galēja – pazīstamā kulinārijas un gastronomijas speciāliste, tulkotāja, grāmatu autore un radio žurnāliste – stāsta par 25 populārākajām garšvielām, kuras var daudzveidīgi izmantot gan virtuvē, gan ķermeņa kopšanai un dvēseles stāvokļa uzlabošanai. Grāmata „Garšvielas” ir kā turpinājums autores iepriekšējai izdevniecībā Zvaigzne ABC izdotajai grāmatai „Garšaugi”.
Iepazīstam dažādas garšas grāmatā "Garšvielas"
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Grāmatā aprakstīta garšvielu izcelsme, ieviešanas vēsture, tradicionālā pielietošana dažādās zemēs, kā arī izmantošanas iespējas mūsdienās. Lasītājs uzzinās
- 75 detalizētas receptes grāmatā minēto garšvielu izmantošanai ēdienos,
- desmitiem citu recepšu un padomu garšvielu maisījumu, aromātisku eļļu, ķermeņa kopšanas un veselības uzlabošanas līdzekļu, tēju un ēdienu piedevu gatavošanai,
- informāciju par dažādu garšvielu īpatnībām un savstarpējo saderību,
- padomus garšvielu izmantošanai un uzglabāšanai.
Kas ir karijs, sumaks, tamarinds un vasabi? No kā iegūst safrānu? Ar ko atšķiras dažādu veidu pipari un sinepes? Atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem sniegs Ivetas Galējas grāmata „Garšvielas”.
Vairāk grāmatu: