Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Ušča

Ceturtdien, 30. novembrī (2017), jaunajā Cēsu kafejnīcā “Jāņoga”, Valmieras ielā 21a, no 18:00 līdz 20:00 norisināsies projekta “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” noslēdzošā meistarklase ar garšošanu.

Cēsu apkaimes kulinārā mantojuma pētījumu šī gada novembrī veikušas četras antropoloģes – Santa Zirne, Liāna Ivete Beņķe, Anete Vanaga un Anete Stuce. Viņas viesojās pie Amatas, Cēsu, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Vecpiebalgas novadu saimniecēm un saimniekiem, lai iepazītu viņu ēdiena gatavošanas pieredzi un atmiņu stāstus. Pētījuma laikā ievāktas dažādas senākas un ne tik senas receptes, iepazīstot to izcelsmi un uzzinot par citiem varbūt šodien jau aizmirstiem praktiskiem risinājumiem virtuvē un ārpus tās.

Meistarklases laikā antropoloģes dalīsies ar dažādu māju virtuvēs uzzināto, savukārt “Jāņogas” pavāri radošā interpretācijā piedāvās nogaršot pēc ievāktajām receptēm gatavotos ēdienus.

Foto: Jānis Ušča

Ievāktās receptes apkopotas digitālā brošūrā, kas drīzumā ikvienam interesentam būs pieejama lejupielādēšanai. Brošūras ievadā Santa Zirne secina: “(..) ka ēdiena iegāde, gatavošana un arī ēšanas process, lai arī šķietami ikdienišķa un privāta prakse, veido un atkal apstiprina attiecības ne tikai ģimenes, bet arī plašākā mērogā, turklāt tās nav atrautas no citiem nozīmīgiem procesiem, kas norisinās noteiktā laiktelpā.”

Projektu “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” organizē Ruckas mākslas rezidenču centrs ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Ieeja brīva.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu