Latvijas iedzīvotāji rada vairāk nekā 70 000 jaunas čipsu garšas idejas

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas iecienītākā čipsu zīmola “Ādažu Čipsi” konkursā “Garšionārs” Latvijas iedzīvotāji radījuši vairāk nekā 70 000 jaunas čipsu garšas idejas no kurām SIA „Orkla Confectionery & Snacks Latvija” žūrija un degustatori meklēja divas labākās garšas ar augstāko potenciālu Latvijas tirgū.

Šobrīd ir noslēdzies konkursapirmās kārtas fināls, kurā ir iekļuvušas divas nebijušas garšas –“Svaigumiņš”, kuru radījusi Anna Litviņenko  un “Dažādais Latvietis”, ko izveidojusi Elīna Zaharova. Abi jaunradītie čipsi ir pieejami lielākajās tirdzniecības vietās visā Latvijā. Šobrīd norisinās konkursa  otrā kārta, kurā Latvijas iedzīvotāji izlems, kura no abām finālistēm savā īpašumā iegūs 1000EUR naudas balvu.

„Orkla Confectionery & Snacks Latvija” attīstības tehnoloģe Maira Apškalēja:“No iesniegtajām idejām Latvijā dominēja gan grilētas gaļas garšas, gan dažādas pikantākas un maigākas piedevas, kā arī  marinādes kopā ar visdažādākajiem produktiem. Jaunizveidotā finālistes Elīnas iesniegtā ideja “Svaigumiņš"  ir  latvietim ierasto čipsu ar dillēm garšas savienojums ar jauniem, papildinātiem garšas akcentiem – svaiga gurķa, skābā krējuma, diļļu un mārrutku garšas niansēm, kas lieliski iederas piknika sezonas galda papildināšanai.”

Foto: publicitātes

Svaigumiņš” čipsu autore Anna Litviņenko uzsver: “Kulinārija ir mans hobijs, man patīk gatavot gan gaļu un zivis, gan saldas un sāļas tortes. Manas čipsu garšas “Svaigumiņš” pamatā ir mērce, kas brīnišķīgi sader gandrīz ar visiem mūsu iecienītākajiem ēdieniem – pat vienkārši ar vārītiem kartupeļiem. Tajā apvienots svaigu gurķu un zaļumu pavasarīgais svaigums, mazliet pikantuma un skābā krējuma maigums. Nosaukums ir visu šo garšu un aromātu kombinācija, un lai to vēl vairāk izceltu, arī iepakojumu veidoju zaļganā krāsā.”

Foto: publicitātes

“Dažādais Latvietis” čipsu autore Elīna Zaharova skaidro: “Mani iedvesmoja mana ģimene radīt čipsus ar īstu Latvijas garšu. Tā tapa iesaiņojuma sarkani balti sarkanais dizains, jo paciņai jābūt karoga krāsās, lai to kā suvenīru var vest ārpus Latvijas. Mums taču ir, iespējams, gardākie čipsi pasaulē, un ar to ir jālepojas! Bet kāda gan ir Latvijas garša? Taču tad mēs sapratām – tā ir mūsu mājās vismīļākā garša, un tāpēc tā ir mājās saldi pikantā sinepju glazūrā grilēta cāļa garša. Tas ir mūsu mīļākais vakariņu ēdiens. Un tikai tad dzima nosaukums “Dažādais Latvietis”, jo tieši tādi mēs esam – katrs ar savu mīļāko garšu.”

Annas radītie “Svaigumiņš” čipsi ir ar skābā krējuma, diļļu, svaigā gurķa un mārrutku garšu, savukārt “Dažādais latvietis”, ko izveidoja Elīna, ir ar  grilēta cāļa, sinepju un nedaudz medus garšu.

“Papildus tam tieši “Dažādais latvietis” receptūrā ir jauna garša – medus, kas līdz šim netika izmantots čipsu garšu radīšanā, un, no vienas puses, mums kā ražotājam ir izaicinājums, izvēloties nestandarta garšu kombinācijas, bet, no otras puses, mēs sniedzām cilvēkiem brīvu vaļu garšu izvēlē,” papildina M.Apškalēja

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu