Atpūtas svētkos “Latvijas Grila & BBQ festivāls 2017” noskaidroti labākie grilētāji

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Sestdien, 20. maijā, Lucavsalā aizritēja pirmais “Latvijas Grila & BBQ festivāls”, kura mērķis ir popularizēt un attīstīt grilēšanas kultūru un tradīcijas Latvijā. Pateicoties burvīgajiem laika apstākļiem, festivālu apmekēja tūkstošiem rīdzinieku un Rīgas viesu, visas dienas garumā baudot šefpavāru meistarklases, degustācijas, dažādas brīvdabas sporta aktivitātes, kā arī atbalstot savus favorītus varošākā vistu stilbiņu ēdāju sacensībās, kurās tika notiesāti 15kg “Putnu fabrika Ķekava” sagādāto vistu stilbiņu.

Foto: Receptes.lv
Foto: Receptes.lv

Grilētāju apvienības “Grilētāju Brālība” organizētais “Latvijas Grila un BBQ festivāls 2017” Daugavas upes krastā pulcēja azartiskus grilētājus no Latvijas un Lietuvas, meistarīgākos grilēšanas un BBQ meistarus, kuru veikumu nobaudīja teju ikviens festivāla apmeklētājs, bet par izsalkuma un slāpju remdēšanu rūpējās vietējie mājražotāji. Festivāla svinīgajā atklāšanas ceremonijā apmeklētājus sveica Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs, Latvijā vadošā putnu gaļas ražotāja “Putnu fabrika Ķekava” mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Avota, kā arī grilētāju apvienības “Grilētāju Brālība” pārstāvji Juris Titovs un Mārtiņš Puķe. Pasākumā par burvīgu atmosfēru un konkursiem rūpējās pasākumu vadītājs un komiķis Kaspars Upacieris jeb Ufo, bet īpašu pārsteigumu apmeklētājiem sarūpēja mūziķis un dīdžejs Roberts Gobziņš, kurš festivāla izskaņā pārņēma pasākuma vadīšanas stafeti.

Foto: Receptes.lv
Foto: Receptes.lv

Visas dienas garumā, pateicoties ogļu ražotāja “Fille 2000” kvalitatīvajām "Premium Baltic Charcoal" oglēm, norisinājās grilēšanas entuziastu sacensības, kurās par čempiona titulu cīnījās četras spēcīgas entuziastu komandas ar bagātīgu pieredzi grilēšanas čempionātos. Grilēšanas sacensības aizritējā dažādās disciplīnās: “Putnu fabrika Ķekava” vistas gaļas produktu grilēšana, cūkgaļas ribiņu grilēšana, latvisku produktu pagatavošana un īpašā disciplīna “Fantāzija”, kurā komandas varēja ļaut vaļu iztēlei. Kompetentās žūrijas vērtējumā uzvaru izcīnija “BORJOMI Grill Team”, apvienojot pārstāvjus no Latvijas un Lietuvas, aiz sevis atstājot komandas “BBQ iluzionisti”, “LATVIABEERFEST” un “FILLE 2000” no Latvijas.

Foto: Receptes.lv
Foto: Receptes.lv

Festivāla laikā grilētāju apvienība “Grilētāju Brālība” sadarbībā ar recepšu portālu “Bonappetit.lv“ un “Putnu fabriku Ķekava” noskaidroja arī Latvija varošākā vistu stilbiņu ēdāju. Astoņu dalībnieku konkurencē un četrās sacensību kārtās, kur katrā dalībniekiem bija jāpieveic viens kilograms pēc īpaši gardas receptes uzgrilētu vistu stilbiņu, uzvaras laurus plūca Gints Osītis no Lielvārdes. Fināla kārtā diviem finālistiem katram bija jāpieveic 2kg “Ķekava” vistu stilbiņu, bet tā kā uz fināla kārtu, pēc 3kg stilbiņu notiesāšanas iepriekšējos sacensības posmos, ieradās vienīgi Gints, tad fināla porciju ar gardu muti notiesāja varošāko ēdāju sacensību līdzjutēji.

Foto: Receptes.lv
Foto: Receptes.lv

Grilēšanas festivāli kaimiņzemēs Igaunijā un Lietuvā norisinās jau 16 gadus, ik reizi pulcējot simtiem vietējo amatnieku un mājražotāju, kā arī vairāk nekā 20 000 apmeklētāju. Grilētāju apvienība “Grilētāju Brālība” grilēšanas un aktīvās atpūtas svētkus “Latvijas Grila un BBQ festivālu” Lucavsalā plāno organizēt arī turpmākajos gados, jo tās mērķis ir iedibināt Latvijā tikpat spēcīgas grilēšanas tradīcijas kā kaimiņvalstīs.

Foto: Grilētāju Brālība un Vadims Morozovs

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu