Aprīļa nogalē Rīgas viesojās ekskluzīvu viesi – pasaulē slavenā Londonas bāra American Bar menedžeris Deklans Makgērks (Declan McGurk), kopā ar kolēģi Džozefu Lūis-Vaitu (Joseph Lewis-White), kuri ar Absolut Elyx atbalstu Rīgā̄ rīkoja semināru un meistarklasi bārmeņiem. Tāpat Rīgā tika prezentēta arī American Bar jaunākā kokteiļu karte.
Pasaules kokteiļi Tavās mājās
Tāpēc piedāvājam Tev lielisku iespēju, tuvojoties vasaras un pikniku sezonai, izmēģināt kādus no pasaules klases kokteiļiem arī savās mājās. Piedāvājam dažus Latvijā pieejamajām izejvielām adaptētu kokteiļu receptes, ko American Bar pārstāvji gatavoja Rīgā.
Gibert Rumbold
Absolut Elyx degvīns, Cocchi Americano vīna aperitīvs, svaigi spiesta gurķu un laima sula, eikalipta un piparmētru sīrups, absints, šampanietis
Kentish Cob
Rums Havana Club Maestros, Sarkanais vermuts, fermentēts ceļmallapu sīrups, grauzdēti lazdu rieksti no “Potash Farm” un kafijas soda
Shire Cocktail
Viskijs Chivas Regal 12, Mezcal, grauzdēts saulespuķu medus, sidrs, absints
Black Diamond
Viskijs Four Roses Single Barrel, Vermuts Campari, kafijas liķieris Mr.Black, sālīts Lapsang Suchong (melnās tējas) sīrups
Jaunākā kokteiļu tendence ir atklāt dažādus stipros dzērienus no jauna, jaucot tos kokteilī ar interesantām, kvalitatīvām un dažādām sastāvdaļām. Piemēram, par degvīna lietošanu gan Latvijā, gan citur pasaulē ir izveidojušies zināmi stereotipi – to var dzert tikai šotos, piekožot marinētu gurķīti. Tas, ko mēs gribam parādīt - arī degvīnu un citus stipros dzērienus var baudīt izsmalcināti un kvalitatīvi. Piemēram, kokteilī Gibert Rumbold izmantots Absolut Elyx degvīns kopā ar svaigu gurķu un laima sulu, šampanieti un vēl dažām sastāvdaļām. Rezultātā tiek iegūts brīnišķīgs, atsvaidzinošs un viegls kokteilis, kas grauj visus iesūnojušos priekšstatus par degvīnu.
Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai!