Vīna darītavas ABAVAS dzērieni saņem starptautiskas zelta godalgas

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vienā no Eiropas lielākajām nozares izstādēm - Apfelwein Weltweit, kas ik gadu Frakfurtē, Vācijā, vienkopus pulcē ābolu vīna un sidra darītājus no visas pasaules, Latvijas vīna darītava ABAVAS saņēmusi četras godalgas. Konkursā Pomme d'Or starptautiskas žūrijas atzinību un Zalta ābolus saņēmuši tādi ABAVAS dzērieni kā Ābolu sidrs Premium Bruts un brandvīns Ābols Ozolā, bet ar Sudraba āboliem godalgoti Ābolu Pommo un Ābolu Brandvīns.

Foto: publicitātes

Apfelwein International ir viens no centrālajiem ābolu vīna un sidra darīšanas notikumiem pasaulē. Izstāde – festivāls norisinās Frankfurtē, Hesenē - Vācijas reģionā, kas jau izsenis slavens ar lieliskiem ābolu vīniem, un vienkopus pulcē vīnu un sidru darītājus, kuru dzērieni top dabīgā veidā no 100% īstas ābolu sulas. Aizsācies kā lokāls vīndaru pasākums šobrīd tā izaugusi līdz starptautiska līmeņa tradīcijai.

„Šajā pasākumā piedalījāmies jau trešo gadu, tāpēc mums ir īpašs prieks un lepnums, ka ik reizi, arī šogad, esam atgriezušies, rokās turot godalgas Zelta un Sudraba ābolu izskatā,” norāda Mārtiņš Barkāns.

„Starptautiskās godalgas trīs gadus pēc kārtas mums apliecina, ka esam pamanīti, atzīti un pieradījuši savu spēju piedāvāt dzērienus ar nemainīgu kvalitāti,” atzīst M.Barkāns. „Mēs ABAVAS sidru darinām pēc vīnogu vīna darīšanas metodēm. Augstais novērtējums sniedz pārliecību, ka izvēlētais attīstības ceļš ir pareizs un mūsu rokraksts tiek novērtēts.”

ABAVAS dzērieni top no Latvijas āboliem, un saņemtās godalgas apliecina, ka vietējie āboli ir lieliski piemēroti augstvērtīgu dzērienu ražošanai. „Lai arī Latvijā vīna darīšanas tradīcijas ir salīdzinoši nesenas, esmu pārliecināts, ka ar mērķtiecīgu darbu un nemitīgi pilnveidojoties, arī mēs varam sevi iezīmēt pasaules vīna darīšanas kartē ar unikāliem un augstvērtīgiem dzērieniem,” stāsta Barkāns.

Foto: publicitātes

Izstādes Apfelwein International un konkursa apmērs ik gadu aug. Šogad izstādē piedalījās ap 100 dalībnieku no 18 valstīm un trīs kontinentiem, kuri kopumā prezentēja 500 dažādus dzērienus. Šis gads ir īpašs ar to, ka uzskatāmi pieaug Baltijas jūras reģiona valstu darināto dzērienu kvalitāte. Izstādē ļoti pamanāmas bija tādas valstis kā Dānija, Zviedrija un arī Lietuva. Latviju pārstāvēja divas vīna darītavas.

Ābolu vīna un sidra festivāls ik gadu notiek īpašā gaisotnē – vēsturiskā biedrības namā Palmgarten, kas atrodas botāniskajā parkā. Savukārt konkursa Pomme d'Or apbalvošanas ceremonija 25.martā norisinājās pieczvaigžņu luksusa viesnīcā Grandhotel Hessischer Hof.

„Dalība šajā lielajā pasākumā mums ir svarīga ne tikai kā vēlme apliecināt savu dzērienu kvalitāti,” norāda vīna darītavas ABAVAS saimnieks. „Tā ir iespēja sekot līdzi nozares attīstībai, jaunākajām dzērienu darīšanas tendencēm un veidot nenovērtējamu kontaktu tīklu,” uzsver Mārtiņš Barkāns. „Šo trīs gadu laikā Apfelwein International satiktie cilvēki ļāvuši mums nodibināt veiksmīgas biznesa attiecības un paplašināt savus eksporta apjomus, ik gadu atrodot jaunus sadarbības partnerus. Arī šis gads nav izņēmums – esam nostiprinājuši sadarbību ar vairākiem Vācijas restorāniem un vīna tirgotājiem, kas mūsu produkciju piedāvās Hesenes reģiona veikalos, kā arī plānojam sākt eksportu uz vēl dažiem jauniem eksporta tirgiem Eiropā.”

Apfelwein International vienkopus pulcē ne tikai tos vīndarus, kuri darina vīnu un sidru, vadoties pēc tradicionālajām receptēm, bet arī vīndarus-inovatorus, kuri attīsta gan jaunas tehnoloģijas, gan pilnveido ābolu šķirnes. „Turklāt izstādes apmeklētāju vidū ir virkne vīna un sidra zinātāju, gurmānu, kā arī restorānu un tirgotāju pārstāvju, kuru viedoklis mums ir ļoti būtisks un sniedz iedvesmu tupmākajai attīstībai,” atzīst M.Barkāns.

Vīna darītava ABAVAS ir Mārtiņa un Lienes Barkānu ģimenes izveidots un attīstīts uzņēmums, kas nodarbojas ar kvalitatīvu dzērienu ražošanu no Latvijā audzētiem augļiem un ogām. Strauji attīstoties, dažu gadu laikā ABAVAS izauguši par vadošo vīna, sidra un brandvīna darītavu un ir vieni no lielākajiem vīnogu audzētājiem Latvijā – viņu vīnogulāji aizņem vairāk nekā divus hektārus

Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu