Latvijas blogeri Absolut Invite konkursā izveidojuši alternatīvo labāko bāru TOP 5

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Absolut rīkotajā Absolut Invite bārmeņu konkursā, paralēli žūrijas balsojumam, pirmo reizi norisinājās arī blogeru vērtējums, kurā konkursantus izvērtēja Latvijas ēdiena un dzīvesstila blogeri. Rezultātā noskaidrots, kuri pieci Latvijas bāri gatavo vislabākos kokteiļus pēc blogeru domām. Visaugstāko punktu skaitu ieguva bārs Cloud Nine, kurš pārliecināja ar savu lielisko kokteiļa prezentāciju un kokteiļa garšu, kuru blogeri raksturoja kā patīkamu un negaidīti pārsteidzošu.

Foto: Receptes.lv

Blogeri kokteiļus vērtēja Absolut Invite konkursa pēdējā daļā - Creatvie mixing, kurā dalībnieki parādīja savas radošās spējas, jaucot pašu izdomātus kokteiļus, par bāzes dzērienu izmantojot Absolut. Blogeri vērtēšanas kritērijiem izmantoja tieši tādas pašas skalas, kā konkursa oficiālā žūrija, tādējādi nodrošinot visiem vienādu un objektīvu vērtējumu.

Starp Absolut Invite uzrunātajiem blogeriem bija arī Latvijas populārākā ēdienu bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena, kura atzīst: “Konkursa dalībnieku radošums patīkami pārsteidza - kokteiļos varēja baudīt gan tradicionālas, gan neparastas un ļoti drosmīgas garšas, piemēram, kafīra laima, lavandu, diļļu un līčiju notis. Tāpat netrūka interpretācija par klasiskiem kokteiļiem, kā arī iedvesmas meklēšana Latvijas garšās - cidonijas, medus, mežrozītes... Zināju to jau iepriekš un pārliecinājos vēlreiz - no lieliskām sastāvdaļām Latvijas bārmeņi spēj radīt brīnumainas garšu kombinācijas.” 

Foto: Receptes.lv

Lūk, bāri, kas iekļuvuši blogeru balsojuma Top5:

  1. Cloud Nine

  2. Pagalms

  3. Mākonis Coctails&Design

  4. Hotel Bergs

  5. COD

Bloga Andasstuff autore Anda Kārkliņa stāsta: “Ikdienā baudu vīnu un šampanieti, tāpēc kokteiļu vērtēšana bija jauns izaicinājums, kas izvērtās interesantā pieredzē. Novērtēju, ka dalībnieki kokteiļu sastāvdaļās izmantoja dabīgas, bieži pašu gatavotas izejvielas. Savukārt eksotiskas garšas piešķīra līčiju liķieris, grauzdēts kumins un anīss. Tāpat kā kulinārijā, arī kokteiļos dominē sezonas tendences, kas šobrīd, šķiet, ir Āzijas garša. Īpašs prieks, ka profesionāļu žūrija par uzvarētāju izvēlējās tieši bāra Mākonis Coctails&Design komandu, kas spēja uzburt dzērienā īstu modernās Latvijas garšu no mums tik pierastām izejvielām kā medus un cidonijas.”

Kulinārijas šova ”Gatavo 3” vadītāja un žurnāla ”Pie Galda!” eksperimentu karaliene Linda Vilmansone atzīst: “Nekad nebiju domājusi, ka par kokteili varētu teikt "mīļš", bet uzvarētāju bāra Mākonis Coctails&Design bārmeņu meistardarbs tāds tiešām bija – kokteiļa ideja ar sirsnīgu stāstu, kas kokteiļa baudītāju spēj aizvest bērnības garšās. Mani iepriecināja rūpīgi pārdomātie stāsti, brīnišķīgās kokteiļu garšas un aromātu nianses, bārmeņu izdoma un, protams, oriģinālie priekšnesumi, kas brīžiem novirzīja uzmanību no paša kokteiļa.”

Foto: Receptes.lv

Absolut Invite 2017 bārmeņu konkurss norisinājās 23.martā, Mill Rīga telpās. Konkurss šogad notika jau piekto gadu pēc kārtas. Tajā savu veiklību demonstrēja dalībnieki no Home Bar, Pagalms, Kasha Gourmet, Mākonis Coctails&Design, Cloud Nine, The Left Door Bar, Hotel Bergs, COD. Dalībnieki sacentās erudīcijas jomā, izaicināja sevi Sensory jeb maņu testā, kur pēc smaržas, garšas un izskata būs jāatpazīst dzēriens, komandas ātrums un prasmes tika pārbaudītas Speed mixing daļā, kur ierobežotā laikā jāpagatavo noteikts skaits dzērienu. Savukārt radošās spējas dalībnieki parādīja jaucot pašu izdomātus kokteiļus trīs dažādās kategorijās, par bāzes dzērienu izmantojot Absolut.

Galvenā balva par kuru cīnījās visi dalībnieki ir brauciens uz Absolut Invite pasaules finālu, kas norisināsies no 14.-16. jūnijam Zviedrijā, kā arī iespēja gada garumā kļūt par Absolut sadarbības bārmeni, kopā apceļojot pasaules labākos bārus.

Foto: Receptes.lv

Konkursa dalībniekus oficiāli vērtēja pieredzējuši žūrijas pārstāvji - Jakob Sundin, viens no konkursa Absolut Invite dibinātājiem 2012.gadā, pamatlicējs vienai no prestižākajām balvām bāru nozarē Skandināvijā - Bartenders’ Choice Awards, kā arī viens no zināmākajiem un cienījamākajiem dzērienu ekspertiem Skandināvijā. Tāpat žūrijā bija restorāna Ferma īpašnieks, šefpavārs un Restorānu servisa skolas vadītājs Māris Astičs, kā arī pieredzējušais bārmenis un kokteiļu eksperts Edgars Grišulis.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu