Latviešu šefpavāri Sanktpēterburgā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

 „Pavāru kluba” deleģētā Latvijas komanda no 10. līdz 12. martam Sanktpēterburgā piedalās starptautiskā pavāru konkursā „Baltijas kulinārijas zvaigzne” (Baltic Culinary Star Cup 2010). Komandas kapteiņa Kaspara Jansona (viesnīca „Hotel Bergs”) vadībā Sanktpēterburgā tiks gatavotas arī vakariņas Latvijas republikas ģenerālkonsulātā par godu Rīgas Domes priekšsēdētāja Nila Ušakova un Latvijas un Krievijas uzņēmēju pieņemšanai. Ēdieni vakariņām tiks gatavoti no nesen izveidotā zīmola „Rīgas tirdzniecības marka” produktiem.

No 2010. g. 10. līdz 12. martam Sanktpēterburgā izstādes ExpoHoReCa ietvaros notiks sestais starptautiskais šefpavāru konkurss par „Baltijas kulinārijas zvaigznes” kausa izcīņu. Sacensībās aicināti piedalīties šefpavāri no Krievijas, Somijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Polijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Latvijas. Konkursa žūrijā strādās gan tās priekšsēdētājs, gan pa vienam pārstāvim no katras dalībvalsts komandas. Šogad pārstāvēt Latviju Pavāru klubs uzticēja konkursa „Latvijas 2009. gada pavārs” trim laureātiem — Terēzei Kondratei (viesnīcas „MaMa” restorāns, Jūrmala), Reinim Stalbovam (viesnīcas „Hotel Bergs” restorāns, Rīga) un Viesturam Lasmanim (restorāns „Kaļķu vārti”, Rīga), kā arī žūrijas pārstāvim Andrim Rūmītim (ģimenes kafejnīca „Hercogs”, Jelgava) un komandas menedžerim Kasparam Jansonam (viesnīcas „Hotel Bergs” restorāns, Rīga).

Valstu komandu sacensības notiks trijās nominācijās: „Pārstāvētās valsts nacionālie ēdieni”, „Siltais pamatēdiens” un „Banketa aukstais ēdiens — melnā kaste”. Atbilstoši beidzamajai nominācijai banketa ēdiens būs jāpagatavo no iepriekš nezināmiem produktiem.

Vizītes laikā Sanktpēterburgā Pavāru kluba biedri Kaspara Jansona vadībā 11. martā pasniegs vakariņas Latvijas Republikas ģenerālkonsulāta rīkotajā pieņemšanā Rīgas Domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam un uzņēmējiem no Latvijas un Krievijas. Ēdieni tiks gatavoti no Latvijā ražotajiem zīmola „Rīgas tirdzniecības marka” produktiem.

Pavāru kluba deleģētās komandas startu Sanktpēterburgas konkursā atbalsta ģenerālsponsori a/s „Rīgas piena kombināts”, „Santa Maria” un viesnīca „Hotel Bergs”, kā arī atbalstītāji SIA „Apati”, „Kompānija Vitrum”, „Salas zivis” un „Mayeri Professional”.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu