Pēc bagātīga svētku mielasta bieži vien nākas cīnīties ne tikai ar pārēšanās sajūtu, bet arī ar sirdsapziņas pārmetumiem par lieki uzņemtajām kalorijām. Kā maksimāli izmantot vasarā pieejamo vitamīnus? Kā apvienot garšīgo un veselīgo? Par to un citām latviešu ēšanas tradīcijām stāsta uzņēmēja, zīmola musli «Graci» radītāja un Biznesa augstskolas Turība absolvente Alise Balgalve. Foto: PantherMedia/ScanPix
Latvijas iedzīvotāji mācās baudīt ēdienu
Iecienītākais brokastu ēdiens - putra
Latvijas iedzīvotāji mācās baudīt ēdienu
Vasarā noteikti uzturā jālieto visus vietējos produktus, visu, kas aug mūsu klimata zonā. Jo īsāks produkta ceļš no lauka līdz šķīvītim, jo labāk! Latvijas upenēs ir astoņas reizes vairāk C vitamīna, nekā citronā. Vietējās ogas arī saldētā veidā ir vērtīgākas par importa augļiem.
Organisms pats pasaka priekšā, ka vasarā vēlas vieglāku uzturu. Neiztrūkstoša vasaras ēdienkartes sastāvdaļa ir aukstā zupa, tāpat vairāk vajadzētu ēst zivis, svaigus salātus u.tml.
Receptes.lv
Foto: PantherMedia/ScanPix
Vai veselīgs nozīmē negaršīgs?
Ēdiena garšu veidojam mēs paši – standarta produktos, kas iegādājami jau sagatavoti, garša visbiežāk ir ļoti pārsātināta. Par laimi, latvieši šajā ziņā tik daudz negrēko un salīdzinoši maz iegādājas jau gatavus produktus. Labāk izvēlēties ātri uzceptas olas, nevis sasaldētu maltīti, kas jāsilda mikroviļņu krāsnī. Sasaldētie, gatavie produkti bojā mūsu izpratni par garšu.
Veselīgs uzturs var būt arī garšīgs – viss atkarīgs no tā, kā mēs to jūtam! Pievienot ēdienam mazāk sāls vai cukura, mēs izjutīsim vairāk garšas nianses.
Receptes.lv