Receptes.lv apmeklē gardēžu vakariņas restorānā Melnā Bite!

Receptes.lv apmeklē gardēžu vakariņas restorānā Melnā Bite!

Aizvadītajā nedēļā Receptes.lv ciemojās burvīgā Rīgas restorānā „Melnā Bite”. Par iemeslu tam bija viena no labākajiem Itālijas šefpavāra Alfredo Russo rīkotais gastronomiskais vakars – īsta bauda gardēžiem. Vakariņu laikā tika pasniegti 8 neatkārtojami ēdieni – ar produktiem no pašas Itālijas. Labprāt pastāstīsim un parādīsim arī Tev, kādus meistardarbus itāļu šefpavārs radīja latviešu virtuvē!   Receptes.lv šefpavārs Grāpītis

 1. Austeru saldējums „Alfredo Russo”

Šis noteikti bija pārsteigums – sāļš saldējums ar austeru garšu. Ja esi minētās jūras vel

tes cienītājs, tad noteikti šāds salikums patiks, ja – nē, tad būsi priecīgs, ka esi ko tādu nogaršojis, lai saprastu, ka ar vienu reizi dzīvē pietiek :)


 

                  2. Teļa gaļa tunča mērcē ar citronu karameli

Pēc neierastā saldējuma, teļa gaļas šķēlītes, pildītas ar ko līdzīgu pastētei, šķita daudz vairāk pietuvinātas ikdienas garšām :)

 3. Apsvilināts jūras asaris ar brokoļu biezeni un žāvētiem ikriem

Šis ēdiens pārsteidza ar savu smaržu, iespējams tieši pagatavošanas veids pastiprināja patīkamo zivs aromātu. Garša noteikti neatpalika.

4. Risoto ”Pizza Margherita”

Kombinācija – rīsi + siers + bazilika pesto + īpaši pagatavoti cherry tomāti (iespējams pat marinēti, to, diemžēl, mums neatklāja :) ) - bija patiešām izcila.

Iesakām ikvienam risoto cienītājam ko tādu pagatavot!

 

 5. Kartupeļu sacepums ar Toma siera fondī un melnajām trifelēm

Maigs kartupeļu biezenis kopā ar izteiktas , nedaudz pat sāļas garšas siera mērci radīja brīnišķīgu līdzsvaru.

6. Pjemontas gaļa, sautēta iztvaicētā sarkanvīnā

Lai arī kāds būtu šis sautēšanas veids, liellopa gaļa bija vienreizēji mīksta. Šī bija tā reize, uz kuru varētu attiecināt izteicienu: Ēdiens, kas kūst mutē! :)

 

7.  Lakricas granita

Itāļu granita ir kas līdzīgs sorbetam (sorbē), vienkāršāk – atvēsinošs deserts.

Ja neesi īstens lakricas piekritējs, šis deserts varētu Tevi pārsteigt, jo tik īpatnējā piedeva šādā sniegumā bija patīkami maiga, ar neuzkrītošu pēcgaršu, kas mazliet pat asociējās ar kafijas garšu.

8. Tumšās šokolādes un piparmētru „Napoleons”

Lai arī nosaukums asociējas ar mums zināmu kūku, šefpavāra piedāvātais bija pavisam kas cits – ne tikai formā, bet arī garšā :) Šokolādes krēmu lieliski papildināja saldēta piparmētra. 

Lai neteiktu vairāk – vakariņu noslēgums bija gardēžu cienīgs! 

Paldies, Alfredo Russo par ceļojumu pārsteidzošu ēdienu pasaulē. Lūk arī pats šefs!  :)

                                                                                        Ceram vēl kādu reizi sagaidīt Jūs Latvijā!

 


Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes