Tiekamies "Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2019"

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jau piekto gadu notiks vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācija "Latvijas augļu un ogu vīna skate 2019". Ieplāno 27. novembri plkst. 17:30 restorānā "Pullman Riga Old Town " (Jēkaba ielā 24, Rīga) - tiekamies!

Pasākumā būs iespēja tikties ar trīspadsmit vīndariem un nodegustēt vairāk nekā 100 augļu, vīnogu un citu ogu vīnu un sidru šķirnes. Skates laikā gaidāmas arī vairākas aktivitātes, tostarp ikviens būs aicināts nobalsot par labāko vīnu!

Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2019" piedāvātie augļu, vīnogu un ogu vīni un sidri tapuši no Latvijā audzētiem augļiem un ogām, kā arī pagatavoti pēc profesionālām vīna darīšanas metodēm un paaudzēs nodotām zināšanām. Skates ilggadējie dalībnieki regulāri pilnveido savas vīndaru prasmes, ko pierāda arī prakse - vairumam no vīndariem ir atzīstamas godalgas un tituli arī Baltijas valstu mērogā.

Organizējot šo pasākumu, Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība vēlas popularizēt kvalitatīva augļu un ogu vīna gatavošanu, salīdzināt tirgū piedāvāto augļu un ogu vīnu kvalitāti, informēt patērētāju par piedāvājumā esošiem vīniem, kā arī izvērtēt vietējā vīnmateriāla potenciālu augstvērtīga produkta iegūšanai.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šī gada "Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2019" piedalīsies 13 sekojošas vīna darītavas un vīndari:

Līgatnes Vīna Darītava (SIA Līgatnes vīna darītava, Ainārs Vanags); Durbes Veltes (SIA Evi&Jo, Evija Kopštāle); Aizputes Vīna Darītava (SIA Aizputes vīna darītava, Mārtiņš Sants); Lubānas vīnotava (SIA Aiviekstes klēts, Oskars Žvagins); Jokas (SIA Jokas Development, Džons Brauns); Zilver vīndarītava (ZS Pīlādži, Jānis Zilvers); Tērvetes vīni (SIA Tērvetes veltes, Sandris Laizāns); Muižas Vīns (IK Cremon 6, Jānis Mikāns); Mazburkas (SIA "Mazburkas", Gunta Niedra); Tēviņu Mājas vīns (SIA Tēviņi, Ivo Immermanis); Naukšēni (SIA "Bauņu sēta", Jānis Baunis); Mednieki (SIA MMA studija, Martin Samm); Jaundzirnavnieki (SIA Jaundzirnavnieki, Gunārs Slavinskis).

"Tas, ka šī skate notiks jau piekto gadu un interese ir tikai pieaugoša, vēlamies to ar lepnumu jau nodēvēt par mūsus tradīciju! Tradīciju, kura ik gadu paver iespēju jebkuram vīna cienītājam iepazīt profesionālākos Latvijas augļu un ogu vīna meistarus, kā arī nobaudīt jaunākos vīndara veikumus un atklājumus. Sadarbībā ar šīm vīna darītavām esam radījuši arī Latvijā neredzētu projektu - mājas lapu (www.latvijasvinature.lv), kura kalpo kā pārskatāms ceļvedis ikvienam interesentam, kurš vēlas doties tūrē pa Latvijas vīna darītavām. Gaidot skati, aicinu to noteikti apmeklēt." (Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes loceklis Ričards Ivanovs)

Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Latvijas augļu un ogu vīnu skate 2018" notiek Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības īstenotā ELFLA projekta "Latvijas vīna tūrisma attīstība" ietvaros.

Ieejas kartes iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs vai www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena: 18 eiro. Ieejas karšu skaits ir ierobežots. Ieeja no 18 gadiem. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Cenā ietilpst degustēšana un buklets, kurā apkopota informācija par visiem skates dalībniekiem. Pasākums tiks fotogrāfēts un filmēts.

Avots: TVNET/Egoiste

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu