28 dažādas pankūku receptes katrai dienai. Kāpēc gan ne? Pipars.lv izaicina!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pulbicitātes

Februāris ir ne tikai pēdējais ziemas mēnesis, bet tajā ir vairāki zīmīgi datumi, kuriem ir tieša saistība ar pankūkām.

Pirmais, kas nāk prātā ir Meteņi - pavasara gaidīšanas svētki. Meteņi ir nosacīts viduspunkts starp ziemas un pavasara saulgriežiem, kas iezīmē ziemas beigu tuvošanos un pavasara tuvošanos. Meteņos bija jāēd un jādzer līdz mielēm. Tradicionālie svētku ēdieni bija cūkas galva un plāceņi.

Otrs zīmīgs februāra datums ir 17. februāris. Šajā dienā visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Pankūku diena. Pēc tradīcijas šajā dienā galdā jāliek dažāda veida pankūkas. Un nevienam nav noslēpums, ka pankūka tiek uzskatīta par saules simbolu!

Banānu pankūkas

Foto: pulbicitātes

Pipars ir nolēmis simboliski sveikt sauli un pavasari ar īpašu akciju - katru dienu februārī viņš savā blogā www.pipars.lv un portālā www.receptes.lv publicēs vienu pankūku recepti, jo tās taču varbūt tik dažādas - plānas, biezas, saldas un sāļas, ar pildījumiem un bez. Skaties, iedvesmojies un gatavo kopā ar Piparu!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu