10 padomi, kā, cepot piparkūkas, nesabojāt garšīgu mīklu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Piparkūku mīkla. Ilustratīvs attēls.
Piparkūku mīkla. Ilustratīvs attēls. Foto: HANNA HAFARAVA/Shutterstock.com

Vien retais uzņemas piparkūku mīklu gatavot pats. Vairums atrod savai gaumei atbilstošu kāda ražotāja mīklu, un tad atliek tik cept.  Bet pat no gardākās mīklas var sanākt ne visai gardas un glītas piparkūkas, ja neievēro dažus vienkāršus noteikumus.

1. ieteikums: tā kā piparkūku mīkla ir gana lipīga, ar to darboties vieglāk būs, ja vismaz stundu iepriekš noturēsi ledusskapī.

2. ieteikums: virsmu, kur rullēsi mīklu, apkaisi ar miltiem vai miltu un pūdercukura maisījumu, lai ar formiņām izspiestās piparkūkas var ērti pēc tam pārvietot.  Ja mīkla nav lipīga teju nemaz, vari rullēt starp divām cepamā papīra loksnēm.

Foto: Nathan J Hilton/Pexels.com

3. ieteikums: piparkūku formiņas neaplips ar mīklu, ja tās nedaudz ieziedīsi ar cepamo eļļu vai apkaisīsi visus stūrīšus ar miltiem, pēc tam lieko daudzumu nopurinot.

4. ieteikums: ja plāno kaut ko veidot no lielām detaļām, ņem vērā, ka, izgrieztas uz galda, pārvietojot tās var deformēties. Lai izvairītos no tā - griez formiņas jau uz cepampapīra, jo to ar izgriezto formu pārcelt uz pannas būs vieglāk.

5. ieteikums: lai glazūra neizplūst, ļauj izceptajiem svētku cepumiem kārtīgi atdzist.

Foto: Taryn Elliott/Pexels.com

6. ieteikums: laba un vienkārša piparkūku glazūra ir pagatavojama no piena un pūdercukura. Papildu garšu vari piešķirt, pievienojot, piemēram, citrona sulu. 

7. ieteikums: lai košāk, izmanto glazūrām pārtikas krāsvielas.

8. ieteikums: svētkiem piestāv kruzuļi un spožumi. Papildini piparkūku glazūru ar dažādām cukura bumbiņām, stienīšiem un līdzīgiem ēdamajiem dekoriem.

9. ieteikums: ja esi izdekorējis piparkūkas, aptuveni divas stundas atstāj tās uz līdzenas virsmas vēsā vietā, lai viss kārtīgi nožūst un pielīp.

10. ieteikums: mīklu var sasaldēt un uzglabāt ilgi. Izceptās piparkūkas uzglabā slēgtā traukā, lai tās neatvilgst un nepaliek mīkstas. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu