Čipsi ar šokolādi, marinēti gurķi ar medu: latvieši dalās ar dīvainākajām ēdienu kombinācijām

Receptes.lv
Čipsi ar šokolādi, marinēti gurķi ar medu: latvieši dalās ar dīvainākajām ēdienu kombinācijām
Facebook Draugiem Whatsapp Pinterest
Comments
Foto: MSPhotographic/Shutterstock.com

Salds, skābs, rūgts, sāļš - šīs ir galvenās garšas, ar kuru palīdzību mēs raksturojam to, ko apēdam. Bet ja nu ko pavisam sāļu apvieno ar ļoti saldu? Vai skābu ar saldu? Izrādās, cik cilvēku, tik dažādu garšas izjūtu.

Kas vienam liekas absolūti nesaprotams, nepieņemams un nebaudāms, citā raisa kāri un roka sniedzas pēc papildporcijas.

Vaicājām mūsu Facebook un Instagram lapu sekotājus padalīties ar ēdieniem un garšu salikumiem, kas viņos raisa sajūsmu, bet apkārtējos redzama neizpratne par šādiem eksperimentiem. Atbildes saņēmām daudzas un patiesi pārsteidzošas - kādas tik garšas mēdz salikt kopā un no sirds izbaudīt!

Ieskaties spilgtākajās produktu savienībās:

  • Marinēti gurķi ar medu, šokolādi;
  • Kartupeļu čipsi ar šokolādi, vīnogām un pat saldējumu;
  • Saldā piena zupa ar siļķi
  • Banāni ar sinepēm;
  • Svaigi gurķi ar cukuru, arī medu;
  • Siļķe ar dzērveņu ievārījumu;
  • Cūku pupas ar ābolu ievārījumu;
  • Arbūzs ar sāli;
  • Auksti kūpināta skumbrija ar arbūzu;
  • Kāpostu tīteņi ar ievārījumu;
  • Maize ar sviestu un zapti.

Sarakstā iekļuvuši arī tādi savienojumi, kas daudziem tomēr šķiet ļoti gardi. Vairāki no tiem pat ir vēsturiski garšu savienojumi, bet dažos joprojām izsauc nesapratni, piemēram:

  • Pica ar ananasiem;
  • Kartupeļu pankūkas ar ievārījumu;
  • Asinsdesa ar ievārījumu;
  • Pelmeņi ar etiķi;
  • Tēja ar pienu.

Ar visiem interesantajiem ēdienu salikumiem vari iepazīties mūsu Facebook lapā pie šī ieraksta:

Tēmas
Receptes.lv iesaka
Lasītākais šonedēļ
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu