7 populārākie ēdieni, kurus izvēlas autobraucēji Latvijā (3)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Ēst automašīnā, braucot pie stūres, nav droši – tas visiem ir skaidrs. Taču, tā kā diennaktī ir noteikts stundu skaits, bet pienākumu ir daudz vairāk, nākas pievērsties multitaskingam – darīt vairākas lietas vienlaikus, piemēram, no rīta braucot uz darbu, paspēt ne tikai izrunāt dienas plānus ar ģimenes locekļiem, bet arī uzkrāsoties, izdzert rīta kafiju un notiesāt brokastis. Vakarā, dodoties mājup, izlādēties pie savas mīļākās dziesmas, uzkožot kaut ko gardu, kas paķerts pa ceļam.

Pandēmijas laikā mēs vēl vairāk pieradām ēst automašīnā. Tā kļuva par mūsu privāto biroju un minirestorānu ar tādu ēdienu un tādu ainavu aiz loga, kādu vien vēlamies.

Ko tad Latvijas autobraucēji un viņu līdzbraucēji mašīnā ēd visbiežāk? "Getify" - lietotne ēdienu saņemšanai pa ceļam - atklāj 7 visbiežāk pasūtītos ēdienus.

Kebabi

Visiecienītākie, protams, ir kebabi. Tie ir dažādās variācijās – ar gaļu un veģetārie. Kebabu izvēle lielākajās un mazākajās Latvijas pilsētās ir gana plaša, un šī ēdiena pagatavošana īpaši daudz laika neprasa. Tas nozīmē: ja esi pamatīgi izsalcis, ātri vari tikt pie pirmā kumosa. Tā kā kebabi parasti ir kompakti iesaiņoti, to notiesāšana, braucot pie stūres, ir gana ērta.

Burgeri

Šie amerikāņu virtuves pārstāvji ir stabili iekarojuši arī mūsu sirdi un vēderu. Varētu šķist, ka apēst burgeru pie stūres ir neiespējamā misija. Droši vien katrs no mums kaut reizi ir piedzīvojis to neveiklo brīdi, kad cieši turi burgeru abām rokām, atver muti vaļā līdz maksimumam, jau gatavojies iekosties burgerā un viss pēkšņi iekrīt klēpī. Izrādās, esam gana izveicīgi, lai tiktu ar šādu šmucīgu izaicinājumu galā.

Frī kartupeļi un citas pirkstiņuzkodas 

Kuram gan negaršo šīs tā sauktās pirkstiņu uzkodas - nageti un siera bumbas? Tās iet pie sirds gan pieaugušajiem, gan bērniem. Ķēpa ar tām nav liela, ja vien nejauši nesanāk uzkleksēt majonēzi vai kečupu uz apģērba vai arī noslaucīt taukainos pirkstus gar drēbēm. Lielisks ēdiens bērniem – uz brīdi automašīnā būs klusums.

Smalkmaizītes, kūciņas un vegānie gardumi

Jā, cukurs izglābs pasauli! Pie gardas kafijas taču prasās piekost klāt kaut ko garšīgu. Arī mirkļos, kad nav laika paēst vai viss ir slikti, smalkmaizīte vai kūciņa mūs sapratīs un iepriecinās, vai ne?

Suši

To izvēle Latvijā nu jau ir gana plaša, un nav brīnums, ka tā, jo suši var ietīt visu, kas kustas un nekustas. Tos ātri var pagatavot, ātri saņemt un apēst, un sāta sajūta saglabājas vairākas stundas. Vien mašīnā irbulīšu vietā labāk izmantot pirkstus.

Picas

Cik var ēst ēdienus, kur kaut kas ir ietīts iekšā? Ar picām ir vienkārši, viss saturs ir redzams kā uz delnas. Pasūti, ko vēlies, un ēd, ko pasūtīji. Kaste liela, bet šmulēšanās samērā maza, vien jāpadomā par netīrajiem pirkstiem.

Salātu un poke bļodas

Ļoti veselīga izvēle, taču, kā šos produktus notiesāt, braucot pie stūres, – to nemaz negribas iztēloties, ja vien šoferīti nebaro blakussēdētājs. Varbūt visu nemaz nevajag mēģināt apēst braucot? Iespējams, tieši salātus un poke bļodas autobraucēji mierpilni ēd, piestājuši kādā skaistā vietā.

Esi atbildīgs pret sevi un apkārtējiem! Neizaicini ne sevi, ne ēdienu, braucot pie stūres. Viena lieta ir nošmucēties no galvas līdz kājām ar kečupu vai sojas mērci un pēc tam visu atlikušo dienu smaržot pēc virtuves, bet pavisam cita lieta ir drošība uz ceļa.

Pat ja esi pieredzējis rallija braucējs, ēdiena turēšana vienā rokā, kamēr ar otru vadi auto, ir bīstama.

Šādi tiek samazinātas auto manevrēšanas iespējas, un pēkšņa šķēršļa parādīšanās gadījumā iznākums var būt letāls.

Komentāros padalies, kuri ēdieni, tavuprāt, ir visparocīgākie ēšanai mašīnā.

Komentāri (3)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu