Latvija var! Pašmāju ražotāju produkti, ko dāvināt gardēžiem

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto/ TVNET kolāža

Vēloties pirms svētkiem popularizēt vietējo pārtikas ražotāju un mājražotāju produktus, lūdzām atzītiem pašmāju speciālistiem - diviem šefpavāriem, dietoloģei, fitnesa trenerei un vegānisko ēdienu meistarklašu rīkotājai – padalīties ar saviem atradumiem, kvalitatīviem Latvijā ražotiem pārtikas produktiem un delikatesēm, kas būtu lieliska dāvana kādam gardēdim.

Lūk, speciālistu ieteikumi, kādus Latvijas ražotāju gardumus likt zem eglītes!

Šefpavāres Svetlanas Riškovas izvēle

“Soira” sieri;

Foto: Alvis Dadzis

“Birchy.lv” sīrupi - bērzu sīrups ar skudrām;

Z/s “Kotiņi” putraimi, milti un pupas;

Foto: Publicitātes foto

“Abavas vīna darītavas” produkcija;

“Curonia” kafija.

Foto: Publicitātes foto

Svetlanas ieskatā šie ir ļoti kvalitatīvi produkti, turklāt ar garu derīguma termiņu, tādēļ tie ir izcili piemēroti Ziemassvētku dāvanām.

Dietoloģes Lizetes Pugas TOP3

“Ir ļoti grūti izvēlēties no plašā produktu klāsta, tomēr varu ieteikt trīs patiešām foršus vietējos produktus,” teic Lizete. Lūk, viņas izvēle:

“Nutriboom” liofilizētie augļi un dārzeņi. "Fantastiska uzkoda, kas ļauj arī nesezonā izbaudīt vasaras garšu."

Foto: Publicitātes foto

“Senču maizes bodes” grauzdiņi no diedzētiem kviešu vai rudzu graudiem. "Lieliska cepumu alternatīva bez papildus pievienota cukura, ko novērtē arī bērni. Saldi, kraukšķīgi un šķiedrvielām bagāti."

“Pupuchi”. "Pašmāju cūku pupas, kas pārvērstas gardos, dažādām garšas kārpiņām tīkamos veselīgos našķos."

Foto: Publicitātes foto

Fitnesa treneres Vendijas Karalkinas ieteikumi

“Es ļoti mīlu vietējo ražotāju produktus, tādēļ baidos, ka varētu iziet ārpus topa rāmjiem,” smej Vendija, tomēr galu galā izvēloties trīs produktus no plašā Latvijas ražotāju piedāvājuma.

"Dabas spēka" garšvielu maisījums “Asumiņš". Sastāvs: kaltēti un smalcināti ķiploki (96%), dilles, pētersīļi. Bez sāls. “Ļoti ērti izmantojams, kad slinkums tīrīt ķiploku, izspiest to, sasmērējot vairāk ķiploku spiedi, nekā izspiežot. “Asumiņa” aromāts ir ļoti ēstgribu rosinošs. Pilnīgi dabiskas sastāvdaļas bez mākslīgām piedevām.”

“Nutego” zemesriekstu sviests. “100%, jo satur tikai riekstus. Bez sāls, bez cukura un citām piedevām. Tīra manta – labās taukskābes plus ogļhidrāti.”

Foto: Publicitātes foto

“Smalkā mušļa” produkti. “Grūti iedomāties ko ērtāku, cepot veselīgos kēksiņus, pankūkas, utt. Auzu pārslas samaltas tavā vietā, un tām klāt vēl lieliskie superfūdi – čia, kvinoja, amarants utt. Izcila alternatīva miltiem.”

Foto: Publicitātes foto

Vegānisko ēdienu meistarklašu vadītājas Ritas Osovskas izvēle

“Pirmie divi ražotāji, kas man nāk prātā, ir “Gardais” un “Manas Garšas”. Ļoti augstvērtīgi produkti, roku darbs un ļoti garšīgi!” iesaka Rita.

Foto: Publicitātes foto

Šefpavāra Ingmāra Ladiga TOP5

Ingmārs atzīst, ka šī izvēle nepavisam nav vienkārša, jo īpaši tādēļ, ka šefpavārs kā eksperts nesen piedalījies “Novada garšas” degustācijā, nobaudot patiešām plašu Latvijā ražotu produktu klāstu.

Šeit var uzzināt informāciju par konkursu un visiem uzvarētājiem, bet, lūk, pieci produkti, kas šefpavāram īpaši spilgti palikuši atmiņā un noteikti priecēs arī citus gardēžus.

"Dreiling" kraukšķi. “Izkaltēti, gaisīgi, liekot mutē, uzspridzina garšas kārpiņas. Īpaši iesaku tomātu kraukšķus."

Foto: Publicitātes foto

"Pirāta kūpinājumu" karsti kūpināts Alūksnes ezera zutis. “Lieliski nokūpināts, ar dabīgu garšas akcentu, bez sakāpinātām etiķa, sāls, un cukura notīm.”

SIA “Miesnieks” asinsdesa. “Kur nu mūsu latviskā garša bez šī garduma, īpaši ja to dāvina komplektā ar brūkleņu zapti!”

Foto: Publicitātes foto

Mājražotājas Alises Zariņas kūpinātais kazas siers. “Man garšo kazas siers, un kūpinājums ir labs papildu garšas akcents.”

Foto: Publicitātes foto

“Zelt” smiltsērkšķu sula. “Bagātīga dažādu kulinārijas recepšu sastāvdaļa, nu un, protams, lieliska dāvana kā veselības bumba šajā laikā.”

Priecīgus svētkus!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu