Lai mute nav čokurā: kā izvēlēties garšīgu hurmu (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shumytskaya Olga/Shutterstock.com

Tas laiks ir pienācis - veikalu plauktos lielās kaudzēs ir ienākušas hurmas. Koši oranžā augļa dzimtene meklējama Āzijā - Ķīna. Salds un sulīgs, bet, jā, ne vienmēr. Ja hurma nav gatava, tad, tajā iekožoties, muti savelk nepatīkama sausuma sajūta. No tā var izvairīties, ja zina, kā izvēlēties labāko un gatavāko.

Šo nepatīkamo sausumu negatavā auglī rada viela tanīns, kas dabīgos apstākļos kalpo kā aizsargs gan auglim, gan kokam - pret visdažādākajiem kaitēkļiem. Vai kaitīgs? Nē, tikai sabojā visu augļu baudīšanas prieku.

Ja esi nolēmis doties uz veikalu un atnest mājās kādu hurmu, tev noderēs padomi, kā izvēlēties labāko:

  • Aplūko krāsu - tai jābūt košai un piesātinātai;
  • Auglim jābūt apaļam, bez gaišiem plankumiem. Ja redzi uz tā mazus brūnus punktiņus, tas liecina, ka auglis ir gatavs.
  • Gatavas hurmas miziņa ir stingra, spīdīga, pat nedaudz caurspīdīga;
  • Auglim jābūt tādam, ka ar pirkstu var nedaudz iespiest, nevis akmenscietam;
  • Gatavas hurmas lapas būs sakaltušas, čaukstošas;
  • Nobriedušas hurmas mīkstums atgādina želeju.

Lai kā mēs censtos, ne viss vienmēr norit pēc plāna. Ja hurma tomēr izrādās negatava, izmēģini kādu no trīs metodēm, lai to nogatavinātu:

Pirmā un populārākā metode - saldēšana. Augli liec saldētavā uz nakti un tad istabas temperatūrā atlaidini - tas tiešām darbojas!

Otrā metode:  ļauj citu augļu izdalītajām gāzēm paveikt savu darbu. Ievieto hurmas kopā ar āboliem slēgtā maisiņā uz vienu līdz divām dienām.

Trešā metode: ja auglis pārgriezts un tad konstatēts, ka nav labi, - iemērc to uz laiku siltā ūdenī (aptuveni 40 grādos).

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu