Šmuce zupas katlā: kāpēc var uzsprāgt stikla vāks? (2)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Artsiom Kuchynski/Shutterstock.com

Nav noslēpums, ka virtuvē mēdz notikt visādas ķibeles - mērcē iebirt pārāk daudz sāls, kotletes piedegt, biskvīts neuzpūsties, bet mēdz gadīties arī kas pavisam negaidīts, prātam neaptverams, ko iepriekš paredzēt īsti nespēj neviens. 

Tieši tāds pārdzīvojums noticis saimnieces, kuru nu jau labāk pazīstam kā "X faktora" dalībnieci, Gitas virtuvē. Gita, kā ierasts, vārījusi savu iecienīto laša zupu, uz brīdi izgājusi no virtuves, kad pēkšņi dzirdējusi virtuvē pamatīgu blīkšķi. Ienākot telpā, neko uzreiz nav pamanījusi, līdz tapis skaidrs, ka uzsprādzis katla vāks.

Neliels šoks, zupa pagalam un pilnīga nesapratne, kā tas varēja notikt, jo Gita virtuvē saimnieko ne pirmo dienu, vākam nav bijis bojājumu un nekas nav atšķīries no citām reizēm, kad tiek gatavota maltīte.

Fiziķis Mihaēls Doroņins raidījumam "Bez Tabu" atklāja visticamākos iemeslus, kas varēja būt atbildīgi par vāka uzsprāgšanu:

  1. Ražotāja kļūda termiskās apstrādes rezultātā, veidojot vāku;
  2. Mēdz būt arī tā, ka vāks ir kādreiz nokritis un, lai arī tas nav saplīsis, iespējams, ir radušās mikroplaisas, kas laika gaitā palielinās un var arī novest pie šāda rezultāta.

Tomēr jāatceras, iespējamība, ka tas notiks arī ar tavu pannas vai katla vāku, ir minimāla un šādi piedzīvojumi notiek patiesi reti.

Vairāk par Gitas piedzīvojumu ar saplēsto vāku un citām likstām virtuvē skaties video:

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu