Spilgtākie ēdināšanas nozares pārstāvji un pavāru labākās receptes virtuves sarunās “Riga Food” viesistabā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
"Gold & Green"
"Gold & Green" Foto: Publicitātes foto

9. un 10. septembrī pārtikas izstādē “Riga Food 2021” Ķīpsalā būs atvērtā tipa virtuve un omulīgi iekārtota viesistaba, kurā darbosies Latvijā zināmi pavāri, pārtikas nozares speciālisti un uzņēmēji. Viesistabā varēs ne tikai piedalīties sarunās un smelties iedvesmu no personību veiksmes stāstiem, bet arī baudīt jaunas garšas un iegūt gardu ēdienu receptes.

“Lai pārtikas nozares profesionāļi, ražotāji un ilggadējie sadarbības partneri satiktos, dalītos pieredzē un diskutētu par aktualitātēm industrijā, radījām konceptu “Virtuves sarunas”. Līdz šim “tikāmies” attālināti, bet izstādē pirmo reizi virtuves sarunas būs klātienē. Divās dienās “Riga Food” viesistabā satiksies spilgtākie ēdināšanas nozares pārstāvji. Mēs ne tikai diskutēsim, bet arī gatavosim un komunicēsim ar izstādes apmeklētājiem,” stāsta “Pavāru kluba” prezidente Svetlana Riškova un piebilst, ka virtuves sarunām “Riga Food” viesistabā varēs sekot līdzi arī “Pavāru kluba” Facebook lapā.

“Pavāru kluba” prezidente Svetlana Riškova
“Pavāru kluba” prezidente Svetlana Riškova Foto: Publicitātes foto

Kopā ar Svetlanu viesistabā saimniekos “Pavāru kluba” valdes loceklis un “Talsu restorāna” šefpavārs Vilnis Lauciņš, sarunas moderēs travelnews.lv direktors Aivars Mackēvičs.

Ģimenes ēdienkarte

Pirmajā izstādes dienā – 9. septembrī – plkst. 12.00 virtuves sarunas atklās diskusija par ģimenes pusdienu restorāna ikdienu, nākotnes plāniem un Latvijas mazo ražotāju produktiem ģimenes ēdienkartē. Sarunā piedalīsies ģimenes restorāna “Hercogs” vadītājs Andris Rumītis un ar rokām lobītu garneļu ražotāja “Ten” pārstāve Beāte Valdmane. Atnāc un varbūt radīsi atbildi uz vienmēr aktuālo jautājumu: kā veiksmīgi saplānot ēdienkarti visai ģimenei? Sarunas noslēgumā viesi pagatavos garneļu auksto zupu, kas garšos gan lieliem, gan maziem.

Šefpavārs Andris Rumītis
Šefpavārs Andris Rumītis Foto: Publicitātes foto

Siera stāsts

Var teikt droši – latvieši ir siera cienītāji! Pēdējos gados siera patēriņš Latvijā ir stabili palielinājies – ja 2013. gadā viens iedzīvotājs vidēji apēda 18 kg siera, tad divus gadus vēlāk – 20 kg, bet pērn patērēja jau 21 kg. Par sieriem un to, kas veido īsto siera garšu, 9. septembrī plkst. 13.00 “Riga Food” viesistabā pastāstīs siernīcas “Soira” īpašniece Inga Āriņa-Vilne.

Soira siers
Soira siers Foto: Publicitātes foto

Savukārt restorāna “Brunch Garden” šefpavārs Mārcis Klatenbergs ieskicēs mūsdienu tendences un aktualitātes Latvijas restorānos. Izstādes apmeklētāji varēs smelties idejas savai ēdienkartei, jo viesi gatavos siera ēdienu.

Nākotnes pārtika

Vai zini, kas ir “Gold & Green”? Tas ir jauns produkts Latvijā, kura sastāvā ir tikai piecas izejvielas: ziemeļu valstu auzas, lauka pupas, zirņi, sāls un rapšu eļļa. “Gold & Green” ir lielisks enerģijas avots un universāla bāze visdažādākajām receptēm ar praktiski neierobežotām garšu kombinācijām.

"Gold & Green"
"Gold & Green" Foto: Publicitātes foto

Šo produktu dēvē par nākotnes pārtiku, kurai 9. septembrī plkst. 14.00 “Riga Food” viesistabā veltīta plānotā saruna. “IKEA” ēdināšanas nodaļas vadītājs Olegs Soročins un šefpavārs Kristaps Zabrovskis pastāstīs par “IKEA” nākotnes pārtikas konceptu, kā arī “Santa Maria” unikālo produktu īpašībām un lietošanu. Atvērtā tipa virtuvē viesi pagatavos gaļas bumbiņas zviedru gaumē un “Gold & Green” produktu.

Šefpavārs Kristaps Zabrovskis
Šefpavārs Kristaps Zabrovskis Foto: Publicitātes foto

Kokteiļu prezentācijas un degustācijas

9. un 10. septembrī “Riga Food” viesistabā diskusiju starplaikos norisināsies “Akmeņlauzis” alkoholisko un uz dabīgo sulu bāzes gatavoto kokteiļu prezentācijas un degustācijas. Graudu destilāta ražotnes “Akmeņlauzis” produktu bīdītājs Maigonis Juhnevičs pastāstīs par dzērieniem un dabīgo sulu kokteiļu mijiedarbību uz cilvēka garšu kārpiņām. Izbaudi jaunas garšas! Precīzu virtuves sarunu programmu skati šeit.  

Foto: Publicitātes foto

Strausa produkti

10. septembrī plkst. 12.00 uz virtuves sarunām ir aicināts Latvijas lielākās strausu fermas “Nornieki” īpašnieks Pēteris Gobzemis un restorāna “Nornieki” šefpavārs Žanis Raivo Behmanis. Saimniecībā no strausiem iegūst olas, gaļu un taukus, un to visu izmanto produktu radīšanai. Viesi izstādē pagatavos strausa gaļu, pastāstīs par dažādiem strausa gaļas ēdieniem un diskutēs par Latvijas produktu garšām. Atnāc, smelies zināšanas, un varbūt arī tu iemācīsies pagatavot strausa steiku vai tartaru?!

Šefpavārs Žanis Raivo Behmanis
Šefpavārs Žanis Raivo Behmanis Foto: Publicitātes foto

Saldais iz bērnu slimnīcas ēdienkartes

Vēl 10. septembrī “Riga Food 2021” viesistabā viesosies Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas šefpavārs Jēkabs Naumovs un “Smiltenes piens” valdes priekšsēdētāja Ilze Bogdanova. Visiem ir skaidrs, ka slimnīcā bērniem jāpiedāvā, saprotams, pievilcīgs un garšīgs ēdiens, tai pat laikā ēdienam ir jābūt veselīgam un jāpalīdz veiksmīgi atveseļoties. Par izaicinājumiem un bērnu slimnīcas šefpavāra ikdienu, inovācijām un zaļajiem iepirkumiem plkst. 13.00 pastāstīs Jēkabs Naumovs. Savukārt sarunas izskaņā, izmantojot “Smiltenes piens” produkciju, abi viesi pagatavos saldo ēdienu no bērnu slimnīcas ēdienkartes.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas šefpavārs Jēkabs Naumovs
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas šefpavārs Jēkabs Naumovs Foto: Publicitātes foto

Baltijas labāko šefpavāru pavārgrāmata

Uz Baltijas labāko šefpavāru pavārgrāmatas “Baltic Chefs” pirmo prezentāciju ikviens interesents ir aicināts plkst. 14.30. Jaunā grāmata sniedz līdz šim nebijušu ieskatu Baltijas kulinārijā un atspoguļo restorāna līmeņa ēdienus viegli saprotamā veidā, lai tos ikviens var pagatavot mājās. Grāmatas tapšanas aizkulisēs piedāvās ielūkoties “Baltic Chefs” projekta autors, viesnīcas “Pullman Riga Old Town Hotel” šefpavārs Artūrs Arnicāns un pavāršova “La Dolce Vita” vadītājs Roberto Meloni. “Ēdiens nav tikai cilvēku “benzīns”! Ēdiens ir bauda, labs garastāvoklis un mīlestība. Tiekamies izstādē “Riga Food 2021”, kur varēsiet doties gastronomiskā ceļojumā un uzzināt daudz noderīga par dažādām pasaules tautu virtuvēm,” aicina Roberto. Starp citu, abi viesi, izmantojot “Gemoss” un “Alpa” produkciju, pagatavos auzu pārslu bezglutēna pankūkas un mikrozaļumu salātus ar marinētu lasi, avokado un marakujas mērci.

Pavāršova vadītājs Roberto Meloni un šefpavārs Artūrs Arnicāns
Pavāršova vadītājs Roberto Meloni un šefpavārs Artūrs Arnicāns Foto: Publicitātes foto

Virtuves sarunas “Riga Food” viesistabā atbalsta: “Augļu serviss”, “Reaton”, “Gemoss”, “Smiltenes piens”, “Fevex”, “Santa Maria”, “Cido”, “ANEVA”, ģimenes restorāns “Hercogs”.

Virtuvi “Riga Food” viesistabā iekārto:“Prolux”

Par omulību viesistabā rūpējas: “Ziemeļu akcents”

Baltijas pārtikas nozares centrālais notikums

No 9. līdz 11. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks pārtikas izstāde “Riga Food 2021”, kas nozares profesionāļiem sniegs drošu vidi jauniem darījumiem, bet gardēžiem piedāvās iepazīt jaunas garšas. Šogad izstādē piedalīsies vismaz 300 uzņēmumu no 15 valstīm. Izstādē būs apskatāmi Lietuvas, Igaunijas, Itālijas, Spānijas un Ukrainas kopstendi. “Riga Food 2021” notiks meistaru un pārtikas produktu konkursi, jaunumu prezentācijas, izglītojoši semināri, meistarklases un degustācijas. Pasākumu programmu skati TE.

“Riga Food 2021” notiks zaļajā režīmā!

Epidemioloģiskās drošības noteikumu izpratnē kā zaļu saprot vidi, kurā atrodas tikai tās personas, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir izslimojušas to. Ieeja Izstāžu centrā tikai ar derīgu ES sadarbspējīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, personu apliecinošu dokumentu un izstādes biļeti. Vairāk info par izstādes apmeklēšanu zaļajā režīmā lasi šeit

“Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Darba laiks:

9.–10. septembris 10.00–18.00

11. septembris 10.00–17.00

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu