BALTIC PRIDE ⟩ Varavīksnes "siera" kūka: kā pagatavot šādu košu gardumu?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Kristīne Bergfelde

Koša, atšķirīga un ļoti piestāvoša nedēļai, kad norisinās pasākumu kopums "Baltic Pride 2021", kura sauklis ir "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi!". Kūka ir ne vien varavīksnes krāsu cienīga, bet arī piemērota tiem, kas ikdienā piekopj vegānisku dzīvesveidu. Ar recepti un padomiem dalās "Vegāns Virtuvē" grāmatas autore un blogere Kristīne Bergfelde.

Galvenais noslēpums, lai dažādas kūkas iekrāsotu varavīksnes toņos ir pārtikas krāsvielas. Vislabāk, protams, izvēlēties dabīgās krāsvielas, kas pagatavotas no dažādiem augļiem un dārzeņiem. 

Šī košā kūka ir vegāniska "siera" kūka ar pasakainu dateļu pamatni.

Kas tev būs nepieciešams?

Sastāvdaļas pamatnei:

  • 200 g dateļu
  • 150 g mandeļu miltu

Sastāvdaļas pildījumam:

  • 250 g indijas riekstu (uz nakti izmērcēti)
  • 170 ml kokosriekstu piena no bundžas
  • 170 ml kausētas kokosriekstu eļļas
  • 120 ml kļavu sīrupa
  • 1 citrona sula
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts
  • krāsas: matchas pulveris, zilā spirulīna, pitajas pulveris, kurkumina, acai ogu pulveris
Foto: Kristīne Bergfelde

Pagatavošanas soļi:

  1. Gatavo pildījumu: liek abas sastāvdaļas virtuves kombainā un blendē pāris minūtes līdz masa ir vienmērīgi sašķēlusies un kļuvusi lipīga. Liek to tartes formā (23 cm diametrā), izlīdzina vienmērīgā kārtā un stingri nospiež ar pirkstiem.
  2. Gatavo pildījumu: liek blenderī visas pildījuma sastāvdaļas (izņemot krāsas) un blendē pāris minūtes, līdz masa ir vienmērīgi sašķēlusies un kļuvusi krēmīga;
  3. Sadala to vairākās daļās un iemaisa katrā no tām Tevis izvēlēto krāsvielu;
  4. Lej katru no krāsām vidū uz kūkas formas vienu virs otras, līdz izveidojas apaļa varavīksne. Ja rodas bažas, kā to izdarīt precīzi, skaties Kristīnes video blogā ŠEIT
  5. Liek kūku saldētavā uz vismaz 3 stundām, līdz tā ir kļuvusi stingra;
  6. Griež gabaliņos un kūka ir gatava pasniegšanai. Pēc tam var to uzglabāt ledusskapī.

Lai labi garšo!

Šovasar, kā katru gadu, daudzviet pasaulē notiek praida gājieni, kurā LGBTQ kopienas cilvēki un tās atbalstītāji rīko dažādus pasākumus ar mērķi parādīt, ka arī viņi ir tādi paši cilvēki kā visi pārējie un pelnījuši tieši tādas pašas tiesības. Arī Rīgā no 2. līdz 7. augustam norisinās "Baltic Pride 2021". Tā ietvaros norisinās 40 pasākumi, tai skaitā deviņi izklaides pasākumi, astoņas diskusijas un septiņas filmu demonstrēšanas. Pasākumu programma veidota, lai veicinātu lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT+) kopienas un tās atbalstītāju redzamību nacionālā un Eiropas līmenī gan sabiedrībā un politikā, gan arī uzņēmējdarbībā.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu