Uzglabāšana

FOTO: leonie wise/Unsplash.com

Ļoti reti iegādājamies produktus tādā daudzumā, lai tos uzreiz pagatavotu Uzglabāšana - ne visu vajadzētu likt ledusskapī, ne visus augļus un dārzeņus der uzglabāt kopā un vēl citas nianses.

Sīpolus, ābolus un banānus glabā atsevišķi no citiem augļiem un dārzeņiem (un vienus no otra), jo tajos atrodamās vielas veicina blakus esošo produktu bojāšanos.

Pirms liec ledusskapī sakņu dārzeņus, nogriez to lakstus. Tas aizkavēs pašas saknes bojāšanos.

Kartupeļus glabā tumšā, vēsā vietā, lai novērstu to asnošanu, tātad arī uzturvērtības krišanos.

Tomātus un avokado uzglabā normālā istabas temperatūrā, nevis ledusskapī. Tāpat šiem produktiem var kaitēt pārāk liels karstums.

Zemenes, avenes, mellenes un citas ogas var droši saldēt – tādā veidā tās saglabās vērtīgos vitamīnus. Pēc atsaldēšanas ogas vēlams apēst svaigas – vārot ievārījumos vai cepot kūkā, vērtīgās uzturvielas zudīs.

Uz augšu
Back