FOTO ⟩ No privātmājas līdz lietuviešu projektam: 10 iedvesmojošas virtuvju pārvērtības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs/TVNET kolāža

"Ar ko ir īpaša mana virtuve? Ar to, ka, izmantojot IKEA virtuves plānotāju, pati to saplānoju, salāgojot savas vēlmes ar nelielajiem 103. sērijas virtuves gabarītiem," pieteikumā konkursam "Mērīsimies ar virtuvēm!" raksta Anita Zolmane. Viņa ir izlozēta kā pirmās nedēļas veiksminiece un tiks pie 50 eiro vērtas IKEA dāvanu kartes mājokļa pārvērtībām.

Anita Zolmane atklāj, ka virtuves remontu un iekārtošanu ar vīru veikuši laikā, kad Covid-19 ierobežojumu dēļ nebija iespējams preces aplūkot klātienē, bet ir ļoti apmierināti ar rezultātu. Lūk, Zolmaņu ģimenes virtuve!

Lai smeltos iedvesmu virtuves pārvērtībām, lasi tālāk un aplūko fotogrāfijas, ko pagājušā nedēļā iesūtījuši konkursa dalībnieki. Portālā tiek publicēti interesantākie apraksti ar foto, bet iknedēļas balvas izlozē piedalās visi iesūtītie pieteikumi, kas atbilst konkursa noteikumiem.

Virtuve privātmājā. “Bilde pirms virtuves pārvērtībām nav saglabāta, bet rezultāts ir šāds. Kā funkcionāls aksesuārs virtuves interjerā izmantots IKEA salokāmais vīna pudeļu statīvs. Nu jau virtuves piederumu klāstā ir arī dvielīši, lielais virtuves dēlis, garšvielu trauciņi un trauki no IKEA.”
Virtuve privātmājā. “Bilde pirms virtuves pārvērtībām nav saglabāta, bet rezultāts ir šāds. Kā funkcionāls aksesuārs virtuves interjerā izmantots IKEA salokāmais vīna pudeļu statīvs. Nu jau virtuves piederumu klāstā ir arī dvielīši, lielais virtuves dēlis, garšvielu trauciņi un trauki no IKEA.” Foto: Foto un apraksts: Senda Dreimane
Virtuve specprojekta dzīvoklī. “Virtuves pārvērtības ir pilnīgs kovidlaika projekts, kas ilga no 2020. gada februāra līdz aprīlim. Jau kādu laiku sapņoju par savu virtuvi. Gribēju to izplānot pati un panākt, lai tā izskatās tieši tā, kā to vēlos es – mājīga un moderna. Pateicoties IKEA plānotājam, mans sapnis būt par dizaineri piepildījās. Tagad mums ir tāda virtuve, ko apbrīno katrs ciemiņš un draugs.”
Virtuve specprojekta dzīvoklī. “Virtuves pārvērtības ir pilnīgs kovidlaika projekts, kas ilga no 2020. gada februāra līdz aprīlim. Jau kādu laiku sapņoju par savu virtuvi. Gribēju to izplānot pati un panākt, lai tā izskatās tieši tā, kā to vēlos es – mājīga un moderna. Pateicoties IKEA plānotājam, mans sapnis būt par dizaineri piepildījās. Tagad mums ir tāda virtuve, ko apbrīno katrs ciemiņš un draugs.” Foto: Foto un apraksts: Annija Žentiņa.
Virtuve 602.sērijas dzīvoklī. “Šī ir pirmā virtuves iekārta, kuru esmu patstāvīgi saplānojusi, izmantojot IKE virtuves plānotāju. No idejas līdz gatavai virtuvei pagāja tikai viena nedēļa.”
Virtuve 602.sērijas dzīvoklī. “Šī ir pirmā virtuves iekārta, kuru esmu patstāvīgi saplānojusi, izmantojot IKE virtuves plānotāju. No idejas līdz gatavai virtuvei pagāja tikai viena nedēļa.” Foto: Foto un apraksts - Nataļja Cekalina
Virtuve 602.sērijas dzīvoklī.
Virtuve 602.sērijas dzīvoklī. Foto: Foto un apraksts - Nataļja Cekalina
Virtuve Staļina laika mājā Rīgas klusajā centrā. “Šajās bildēs ir mazs ieskats mūsu virtuvē “pirms”, pārvērtību procesā un gala rezultāts. Visa virtuves iekārta no IKEA, arī plīts, cepeškrāsns, tvaika nosūcējs un izlietne. No virtuves virsmas materiāla uztaisījām arī palodzi un virtuves galdiņu, kas sākotnēji nebija plānots, bet ideja radās pati no sevis, jo virsmas materiāls pašai ļoti patika. Virtuve, lai gan tikai 7 kvadrātmetrus maza, izdevās ļoti praktiska, pārdomāta un ērta lietošanai.”
Virtuve Staļina laika mājā Rīgas klusajā centrā. “Šajās bildēs ir mazs ieskats mūsu virtuvē “pirms”, pārvērtību procesā un gala rezultāts. Visa virtuves iekārta no IKEA, arī plīts, cepeškrāsns, tvaika nosūcējs un izlietne. No virtuves virsmas materiāla uztaisījām arī palodzi un virtuves galdiņu, kas sākotnēji nebija plānots, bet ideja radās pati no sevis, jo virsmas materiāls pašai ļoti patika. Virtuve, lai gan tikai 7 kvadrātmetrus maza, izdevās ļoti praktiska, pārdomāta un ērta lietošanai.” Foto: Foto un apraksts - Egija Vilka
Virtuve privātmājā. “Tikko svaigi esam pabeiguši remontu, un mums ar savu prieku gribas dalīties ar citiem. Dzīvojam privātmājā Baldonē. Vecajai virtuvei bija jau 15 gadi, tādēļ gada nogalē sarūpējām sev raizes un prieku vienlaicīgi, veicot lielu remontu. Sākumā bija paredzēts tikai nokrāsot sienas un pasūtīt jaunu virtuves iekārtu, bet beigās iegājām azartā un izremontējām arī koridoru.”
Virtuve privātmājā. “Tikko svaigi esam pabeiguši remontu, un mums ar savu prieku gribas dalīties ar citiem. Dzīvojam privātmājā Baldonē. Vecajai virtuvei bija jau 15 gadi, tādēļ gada nogalē sarūpējām sev raizes un prieku vienlaicīgi, veicot lielu remontu. Sākumā bija paredzēts tikai nokrāsot sienas un pasūtīt jaunu virtuves iekārtu, bet beigās iegājām azartā un izremontējām arī koridoru.” Foto: Foto un apraksts – Diana Pambakere
Virtuve “hruščovkā”. “Tā kā man ļoti patīk lietas no IKEA,es regulāri papildinu ar tām mājas interjeru. Virtuvē man patīk nelielās lietas likt redzamās vietās,citas paslēpt pelēkajā kumodē. Nozīme ir krāsām, kuru izvēlē iedvesmojos no Skandināvu dizaina. Man arī svarīgi ir augi, kuri ir visās telpās. Lieti noder arī mākslīgie augi no IKEA. Ļoti noderīgi ir arī virsmu organizētāji.”
Virtuve “hruščovkā”. “Tā kā man ļoti patīk lietas no IKEA,es regulāri papildinu ar tām mājas interjeru. Virtuvē man patīk nelielās lietas likt redzamās vietās,citas paslēpt pelēkajā kumodē. Nozīme ir krāsām, kuru izvēlē iedvesmojos no Skandināvu dizaina. Man arī svarīgi ir augi, kuri ir visās telpās. Lieti noder arī mākslīgie augi no IKEA. Ļoti noderīgi ir arī virsmu organizētāji.” Foto: Foto un apraksts - Ieva Gamajunova
Virtuve 103. projekta dzīvoklī. “Šī ir mūsu IKEA virtuve – skapīšos daudz vietas, super ērtas atvilktnes, dizains ļoti neuzkrītošs. Šai virtuvei ir tikai plusi vien! Prieks gatavot!”
Virtuve 103. projekta dzīvoklī. “Šī ir mūsu IKEA virtuve – skapīšos daudz vietas, super ērtas atvilktnes, dizains ļoti neuzkrītošs. Šai virtuvei ir tikai plusi vien! Prieks gatavot!” Foto: Foto un apraksts - Evita Venterzute
Virtuve pārbūvētā vasarnīcā. "2019. gada novembrī no dzīves Rīgā pārvācāmies uz dzīvi Saulkrastos. Iegādājāmies privātmāju, kas sākotnēji bija būvēta kā vasarnīca. Jau ievācoties, sapratām, ka darba pie interjera iekārtošanas un uzlabošanas būs ļoti daudz. Tā kā mums ļoti patīk ieturēt maltītes un gatavot, pirmo sākām remontēt virtuvi, kura iepriekš sastāvēja no pāris plauktiem un galda virsmas ar tajā iestrādātu izlietni. Tā kā mantu uzglabāšanas risinājumu šajā virtuvē īsti nebija, visus traukus “slēpām” citās istabās. Lai būtu vieta, kur glabāt vismaz galda piederumus, iegādājāmies metāla ratiņus no IKEA. Tā nu mēs dzīvojām aptuveni 4 mēnešus, kas šobrīd liekas neiespējami! Pagājušā gada martā paši uzsākām remontu. Noplēsām linoleju no sienām (jā, linoleju!), lai IKEA virtuves iekārta ielīstu mūsu virtuvē, izjaucām un pielāgojām starpsienu. Tālāk sākās vizuālie darbi – griestu likšana, sienu krāsošana un flīzēšana, grīdas ieklāšana. Remontu pabeidzām tieši pirms gada – maijā. Šobrīd no IKEA ir visa virtuves iekārta, trauki, kas paslēpušies skapīšos un vairāki aksesuāri. Mūsu virtuve ir maza – aptuveni 6 kvadrātmetri. Tādēļ, plānojot iekārtu, bija ļoti svarīgi, lai visam atrastos vieta un katrs stūrītis tiktu efektīvi izmantots. To izdarīt palīdzēja IKEA online virtuves plānotājs un konsultācija klātienē."
Virtuve pārbūvētā vasarnīcā. "2019. gada novembrī no dzīves Rīgā pārvācāmies uz dzīvi Saulkrastos. Iegādājāmies privātmāju, kas sākotnēji bija būvēta kā vasarnīca. Jau ievācoties, sapratām, ka darba pie interjera iekārtošanas un uzlabošanas būs ļoti daudz. Tā kā mums ļoti patīk ieturēt maltītes un gatavot, pirmo sākām remontēt virtuvi, kura iepriekš sastāvēja no pāris plauktiem un galda virsmas ar tajā iestrādātu izlietni. Tā kā mantu uzglabāšanas risinājumu šajā virtuvē īsti nebija, visus traukus “slēpām” citās istabās. Lai būtu vieta, kur glabāt vismaz galda piederumus, iegādājāmies metāla ratiņus no IKEA. Tā nu mēs dzīvojām aptuveni 4 mēnešus, kas šobrīd liekas neiespējami! Pagājušā gada martā paši uzsākām remontu. Noplēsām linoleju no sienām (jā, linoleju!), lai IKEA virtuves iekārta ielīstu mūsu virtuvē, izjaucām un pielāgojām starpsienu. Tālāk sākās vizuālie darbi – griestu likšana, sienu krāsošana un flīzēšana, grīdas ieklāšana. Remontu pabeidzām tieši pirms gada – maijā. Šobrīd no IKEA ir visa virtuves iekārta, trauki, kas paslēpušies skapīšos un vairāki aksesuāri. Mūsu virtuve ir maza – aptuveni 6 kvadrātmetri. Tādēļ, plānojot iekārtu, bija ļoti svarīgi, lai visam atrastos vieta un katrs stūrītis tiktu efektīvi izmantots. To izdarīt palīdzēja IKEA online virtuves plānotājs un konsultācija klātienē." Foto: Foto un apraksts – Viktorija Laura
Mini virtuve. “Es esmu Hanna-Grēta un šī ir manas mājiņas virtuve! Te es gatavoju savai ģimenei smilšu kūkas un spēlējos ar māsu, un brālēnu.”
Mini virtuve. “Es esmu Hanna-Grēta un šī ir manas mājiņas virtuve! Te es gatavoju savai ģimenei smilšu kūkas un spēlējos ar māsu, un brālēnu.” Foto: Foto un apraksts - Renāte Bartkeviča

Līdz šā gada 27. maijam arī tu vari piedalīties sadarbībā ar IKEA rīkotajā konkursā (vairāk par konkursu lasi, lūk, te). Iesūti savas virtuves foto ar nelielu aprakstu un laimē 50 eiro vērtu IKEA dāvanu karti mājokļa pārvērtībām! Trīs nedēļu periodā izlozēsim trīs dāvanu kartes! Piedalies un laimē!

Ja tu plāno iegādāties jaunu virtuves iekārtu vai prāto, kā ātri, vienkārši un bez liekiem tēriņiem atsvaidzināt veco, lieti noderēs IKEA bezmaksas tiešsaistes plānotājs. Tajā par baltu velti var izvēlēties vēlamos risinājumus, aprēķināt izmaksas un vizuāli salīdzināt dažādas iespējas, pat neizejot no mājām.

Konkurss tapis sadarbībā ar IKEA

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu